« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

ELSA Oradea organizează o serie de evenimente pentru studenți
13.11.2013 | Stefan Marius DEACONU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

ELSA Oradea organizează mai multe evenimente în aceste zile, evenimente cu tematici diversificate, deschise și către studenți la alte specializări, dar nu numai.

În primul rând, miercuri, 13 noiembrie, începând cu ora 18.00 în sala S 110 din cadrul Facultății de Drept a Universității din Oradea va avea loc evenimentul de tipul Lawyers at work (L@W) în cadrul căruia avocatul Răzvan Doseanu va susține o conferință pe tema relației dintre avocat și client. În mod cert aceasta prezintă interes, întrucât aspecte precum abordarea viitorului client sau stabilirea onorariului reprezintă adevărate secrete ale acestei meserii.

Un al doilea eveniment organizat în această săptămână este discuția panel pe tema „Mass-media versus dreptul la viața privată”. Realizat în cadrul programului International Focus Programme, acesta se înscrie într-un șir de evenimente la nivel internațional organizat pe tema media law. Evenimentul, unic cel puțin pe plan local, va aduce la masa vorbitorilor reprezentanți ai mai multor categorii ce sunt parte a acestui complex. Reprezentând audiovizualul, domnul Bogdan Băcilă (Digi 24 Oradea) va discuta despre politici echidistante și cât mai obiective ale unei televiziuni de știri ce încearcă și reușește în mare măsură să nu denigreze persoanele publice, prezentând ambele părți ale situației. Din partea presei scrise, invitați sunt cei de la săptămânalul local Bihoreanul, cunoscut la nivel local pentru anchetele sale spumoase care au vizat rând pe rând personalități publice la nivel local și județean. Redactorul-șef, domnul Florin Ciucaș va discuta și despre alte aspecte ce țin de funcționalitatea presei scrise, modalitățile de reglementare și încercarea evitării abuzurilor din partea acesteia. Domnul avocat Mircea Ursuța va prezenta o serie de cazuri de acest gen, în care datorită faptului că au considerat că imaginea lor publică a fost denigrată, anumite persoane publice au dat în judecată redacții de presă precum cea a Bihoreanului. Nu în ultimul rând va participa și prefectul județului Bihor, domnul Claudiu Pop, care va vorbi celor prezenți din triplă perspectivă: cea de fost politician (fost președinte de partid, filială locală), poziție în care a fost supus la atacuri mediatice, cea de parlamentar (postură în care a putut contribui la eventuala legiferare a unor reglementări privind presa scrisă) respectiv cea de prefect, reprezentant al autorității centrale în teritoriu. Dezbaterea se anunță interesantă și productivă.

La începutul săptămânii viitoare și la sfârșitul acesteia vor avea loc alte evenimente precum ELSA Training Day, Concursul de procese simulate în drepturi reale sau Inițiere în tainele debate-ului. Asupra acestora vom reveni cu mai multe informații.

Ștefan Marius DEACONU
Președinte ELSA Oradea

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD