« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

CIJ. Cerere de interpretare a deciziei din 1962 privind templul Preah Vilhear
14.11.2013 | Robert BĂLAȘA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea Internationala de Justitie a statuat, in data de 11 noiembrie 2013, faptul ca suveranitatea asupra intreg teritoriului din preajma templului Preah Vihear ii revine Cambodgiei si faptul ca Thailanda este obligata sa isi retraga personalul militar din zona. Decizia vine ca urmare a  unei cereri de interpretare depusa de catre Cambodgia asupra deciziei din 1962.

Templul Preah Vihear si teritoriile vecine reprezinta inca din 1945 un motiv de disputa intre Cambodgia si Thailanda, de-a lungul timpului existand ciocniri violente intre fortele militare ale celor doua state.

In decizia sa din anul 1962, Curtea Internationala de Justitie a statuat faptul ca templul este situat pe teritoriul aflat sub suveranitatea Cambodgiei si ca Thailanda are obligatia de a-si retrage fortele militare stationate in Templu sau in vecinatatea acestuia pe teritoriul Cambodgian.

In aprilie 2011, Cambodgia a cerut Curtii sa interpreteze decizia din 1962, argumentand faptul ca desi Thailanda recunoaste suveranitatea Cambodgiei asupra Templului, aceasta nu recunoaste suveranitatea Cambodgiei asupra teritoriilor din imediata vecinatate a templului.

:: decizia

Robert BĂLAȘA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Secţiuni/categorii: INTERNAȚIONAL

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD