Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Doctrina juridică românească: între tradiție și reforme / 7 martie 2014
13.11.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române organizează sesiunea anuală de comunicări științifice cu tema

Doctrina juridică românească: între tradiție și reforme

Casa Academiei, Calea 13 Septembrie nr. 13, sectorul 5

Bucureşti, 7 martie 2014

Partener media: JURIDICE.ro

În contextul aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române (1 ianuarie 1954) şi al intrării în vigoare a noilor coduri legislative (civil, de procedură civilă, penal şi de procedură penală), doctrina juridică românească se află în faţa a două mari provocări: valorificarea şi continuarea tradiţiei şi, respectiv, crearea noilor sale dimensiuni, impuse de reformele realizate la nivelul dreptului pozitiv.

Din această perspectivă, în cadrul secţiunilor sale (drept privat, drept public, drept penal), sesiunea de comunicări ştiinţifice 2014 îşi propune să surprindă şi să releve noile obiective ale cercetării ştiinţifice în domeniul dreptului, plecând de la tradiţiile activităţii de 6 decenii a ICJ şi exigenţele actuale ale reformelor legislative, în contextul armonizării cu dreptul UE şi influenţelor mondializării.


Pentru înscriere vă invităm să transmiteţi formularul de participare până la termenul stabilit (20 decembrie 2013), la adresa de e-mail juridic_institut@yahoo.com


 Lucrările in extenso se vor transmite până, cel mai târziu, la data de 24 ianuarie 2014, la aceeași adresă de e-mail.
 Lucrările se redactează în limba română, în limita a 6-8 pagini, în considerarea formatului cerut (Instrucțiuni Tehnoredactare), având incluse abstractulși cuvintele cheie, redactate în limba engleză.
Lucrarea in extenso este supusă unui proces de tip double blind peer review, realizat de referenţii ştiinţifici ai sesiunii științifice, în conformitate cu cele mai înalte standarde ştiinţifice internaţionale.
Lucrările acceptate de Comitetul ştiinţific al Sesiunii, vor fi notificate ca atare autorilor până la data de 17 februarie 2014.

Comitetul ştiinţific îşi rezervă dreptul de a refuza acceptarea lucrărilor care nu se încadrează în aria tematică a Sesiunii, care nu se supun exigenţelor de evaluare ştiinţifică, ori pe cele care nu se reconsideră şi nu se refac în termen rezonabil, potrivit observaţiilor şi sugestiilor Comitetului ştiinţific.


Taxa de participare este de 200 LEI, se achită până la data de 21 februarie 2014.
Taxa de participare include: accesul la lucrările conferinţei, mapa conferinţei, un exemplar din Volumul Sesiunii, Certificatul de Participare, pauza de cafea, prânzul (bufet) şi alte cheltuieli ocazionate de organizarea acestui eveniment.

Taxa de participare se plăteşte în contul Institutului de Cercetări Juridice,RO52TREZ7055003XXX000085, deschis la Trezoreria Sector 5 Bucureşti,cod fiscal 4433910, cu menţiunea „taxă sesiune științifică_2014”, urmat de numele autorului.   Plata se poate efectua şi prin Oficiile poştale (mandat poştal).
Taxa se achită pe articol şi nu pe autori.
Un autor va putea participa cu o singură lucrare ca unic autor. Se acceptă și lucrări în coautorat.


Înregistrarea în conferinţă va fi confirmată numai după transmiterea, prin e-mail (juridic_institut@yahoo.com) a dovezii de plată a taxei, scanată și salvata ca fișier pdf (de exemplu: Popescu.C._taxa/Popescu.C_Ionescu.V_taxa), cu menţiunea ” Taxă sesiune ICJ” .

Plata taxei de participare nu garantează acceptarea şi publicarea articolului şi nici nu va fi returnată în caz de neacceptare a articolului.
Programul detaliat al conferinței va fi disponibil, începând cu data de 03 martie 2014, după definitivarea acestuia, în funcţie de lucrările ştiinţifice ce vor fi susţinute.


Pentru informaţii suplimentare sub aspect organizatoric (înscriere, tehnoredactaremodalitatea de platăplata efectivă a taxei de participare, program) vă puteţi adresa persoanei de contact, d-na. Iolanda Vasilela  adresa de e-mail: juridic_institut@yahoo.com sau la telefon 021.318.81.06 interior 2400.

:: Detalii privind tehnoredactarea lucrării
:: Formular de înscriere

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.