Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Acces liber la informaţii privind mediul prin programul Copernicus
14.11.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană informează că va acorda acces integral şi gratuit la o serie de date importante privind mediul, prin intermediul programului Copernicus – sistemul European de observare a Pământului.

Potrivit comunicatului, noul regim deschis de diseminare a datelor va sprijini sarcina vitală de a monitoriza mediul, dar va ajuta şi întreprinderile europene prin crearea de noi locuri de muncă şi de noi oportunităţi de afaceri. În acest sens, studiile arată că programul Copernicus ar putea genera un beneficiu financiar de aproximativ 30 de miliarde € și de a crea în jurul a 50.000 de locuri de muncă până în 2030.

Copernicus își propune să adune observații și să implementeze servicii de informare care vor monitoriza starea mediului pe uscat, pe mare și în atmosferă și va îmbunătăți, de asemenea, securitatea cetățenilor. Programul va furniza date consecvente la nivel transfrontalier, făcându-l ușor pentru a evalua schimbările și impactul politicilor de mediu.

Antonio Tajani, vicepreședintele Comisiei Europene, comisar pentru industrie și antreprenoriat, a declarat: „Această strategie de date deschise este esențială în dezlănţuirea întregului potențial al programului Copernicus și în dezvoltarea piețelor de observare a Pământului. „Economia Copernicus” va crește prin atragerea de investiții în piața de aplicații inovatoare, care face eforturi pentru a veni în întâmpinarea cerințelor utilizatorilor de servicii noi. Serviciile Copernicus sunt deja esențiale pentru a monitoriza zonele afectate de catastrofe naturale. Cu câteva zile în urmă, Copernicus a oferit protecției civile imagini din zonele cele mai afectate de taifunul Haiyan din Filipine, contribuind la acţiunea de salvare.”

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti