Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la obligațiile distribuitorilor de carne proaspătă de pasăre
14.11.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății), RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul austriac se întreabă cu privire la întinderea obligațiilor distribuitorilor de carne proaspătă de pasăre. (C-443/13 Reindl)

Situația de fapt (preluată de pe curia):
1. obligația de a asigura respectarea criteriului microbiologic prevăzut la rândul 1.28 din anexa I în ceea ce privește carnea proaspătă de pasăre
2. domeniu de aplicare ratione personae și noțiunea de operator din sectorul alimentar
3. operatori ai sectorului alimentar care exercită activități care se raportează la etapa distribuției produselor alimentare.

Dispoziții incidente: articolul 1 din Regulamentul (UE) nr. 1086/2011 de modificare a anexei II la Regulamentul (CE) nr. 2160/2003  și a anexei I la Regulamentul (CE) nr. 2073/2005  în ceea ce privește Salmonella din carnea proaspătă de pasăre precum și a anexei I la Regulamentul (CE) nr. 2073/2005  privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare

Articolul 1
Punctul 1 din partea E a anexei II la Regulamentul (CE) nr. 2160/2003 se înlocuiește cu următorul text:
1. Începând cu 1 decembrie 2011, carnea proaspătă de pasăre provenită de la efective de animale enumerate în anexa I îndeplinește criteriul microbiologic relevant precizat la rândul 1.28 din capitolul 1 al anexei I la Regulamentul (CE) nr. 2073/2005 al Comisie.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, Universitatea din Craiova

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti