Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Competența în cazul ordinului de indisponibilizare
15.11.2013 | Paula VÂRBAN


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 222 alin. (2) din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, în cursul judecăţii, ordinul de indisponibilizare se execută de tribunalul în a cărui circumscripţie se află bunul sau bunurile pentru care a fost emis ordinul de indisponibilizare și nu de Tribunalul București, căruia îi revine această competență numai în cazul în care ordinul de indisponibilizare se referă la mai multe bunuri aflate în circumscripţia a două sau mai multe tribunale, potrivit art. 222 alin. (3) din Legea nr. 302/2004. Astfel, în situația în care ordinul de indisponibilizare a fost emis pe numele unei persoane, pentru mai multe bunuri imobile aflate în circumscripţia unui tribunal şi pentru un cont bancar deschis în circumscripţia aceluiaşi tribunal, faptul că ordinul de indisponibilizare se referă şi la un autoturism aparţinând persoanei indicate în ordin, autoturism care se poate afla oriunde pe teritoriul statului român în funcţie de deplasările efectuate de către aceasta, nu atrage incidenţa dispoziţiilor art. 222 alin. (3) din Legea nr. 302/2004. (Decizia nr. 201 din 18 februarie 2013, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect stabilirea competenței în cazul ordinului de indisponibilizare)

Paula VÂRBAN

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate