Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Competența în cazul ordinului de indisponibilizare


15 noiembrie 2013 | Paula VÂRBAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 222 alin. (2) din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, în cursul judecăţii, ordinul de indisponibilizare se execută de tribunalul în a cărui circumscripţie se află bunul sau bunurile pentru care a fost emis ordinul de indisponibilizare și nu de Tribunalul București, căruia îi revine această competență numai în cazul în care ordinul de indisponibilizare se referă la mai multe bunuri aflate în circumscripţia a două sau mai multe tribunale, potrivit art. 222 alin. (3) din Legea nr. 302/2004. Astfel, în situația în care ordinul de indisponibilizare a fost emis pe numele unei persoane, pentru mai multe bunuri imobile aflate în circumscripţia unui tribunal şi pentru un cont bancar deschis în circumscripţia aceluiaşi tribunal, faptul că ordinul de indisponibilizare se referă şi la un autoturism aparţinând persoanei indicate în ordin, autoturism care se poate afla oriunde pe teritoriul statului român în funcţie de deplasările efectuate de către aceasta, nu atrage incidenţa dispoziţiilor art. 222 alin. (3) din Legea nr. 302/2004. (Decizia nr. 201 din 18 februarie 2013, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect stabilirea competenței în cazul ordinului de indisponibilizare)

Paula VÂRBAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii