Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea Constituțională. Ședința din 13 noiembrie 2013. Soluțiile
14.11.2013 | JURIDICE.ro

Plenul Curții Constituționale s-a întrunit miercuri, 13 noiembrie 2013, pentru a soluționa următoarele sesizări:

I. Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind aprobarea OUG nr. 26/2013 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), obiecţie formulată de Preşedintele României.

Soluție: cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate.

II. Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind aprobarea Memorandumului de Înţelegere încheiat între statul român şi The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucureşti pe 15 februarie 2013, obiecţie formulată de Preşedintele României.

Soluție: a amânat pronunţarea până pe data de 21 noiembrie 2013, pentru o mai bună studiere a problemelor ce formează obiectul cauzei.

III. Cererea formulată de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii privind soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre autoritatea judecătorească, reprezentată de Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, şi autoritatea legislativă, reprezentată de Senatul României.

Soluție: cu unanimitate de voturi, a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între autoritatea judecătorească, reprezentată de ICCJ, şi autoritatea legislativă, reprezentată de Senatul României, prin omisiunea acestuia din urmă de a finaliza procedura parlamentară cu privire la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Senatul României urmează să decidă cu privire la încetarea sau nu a calităţii de senator a domnului Mora Akos Daniel, după interpretarea legală a dispoziţiilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.