Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Brașov. Înșelăciune. Trimitere în judecată
15.11.2013 | Roxana SOARE, Paula VÂRBAN, Roxana SOARE

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DNA-Brașov. Înșelăciune. Trimitere în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciului Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

F. I., în calitate de administrator al S.C. CARMIDEX S.R.L. Târgu Secuiesc, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, G.T., fost director de vânzări la punctul de lucru Cluj a părții civile S.C. THYSSENKRUPP MATERIALS ROMÂNIA S.R.L. București, pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu și S.C. CARMIDEX S.R.L. Târgu Secuiesc, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În anul 2010, inculpații F.I. și S.C. CARMIDEX S.R.L. (prin administrator–inculpat F.I.) au indus și menținut în eroare reprezentanții S.C. THYSSENKRUPP MATERIALS ROMÂNIA S.R.L. București cu prilejul încheierii și executării unui contract de vânzare-cumpărare, prin afirmația mincinoasă, că societatea administrată de acest inculpat este solvabilă și va plăti prețul produselor achiziționate, prin emiterea unui număr de 18 bilete la ordin destinate plății, știind că nu are la acel moment și nu va avea disponibil, în conturile bancare, la data scadenței suma de bani. Totodată, inculpatul a dat asigurări fictive că va garanta plata prin ipotecarea unor bunuri imobile care nu-i aparțineau, astfel încât fără aceste afirmații mincinoase, nu s-ar fi încheiat sau executat contractul. Scopul urmărit prin activitatea infracțională a fost acela de a obține pentru sine marfa cumpărată, fără să o plătească, și cu consecința producerii unui prejudiciu în dauna societății vânzătoare în cuantum de 4.145.521,47 lei (1.004.545 euro).
Inculpatul G.T. director al unui punct de lucru aparținând S.C. THYSSENKRUPP MATERIALS ROMÂNIA S.R.L. București, a încheiat și executat un contract de vânzare-cumpărare cu inculpata S.C. CARMIDEX S.R.L., prin încălcarea din culpă a deciziilor Consiliului de administrație al societății, care îi impuneau obligația de a angaja societatea în relații comerciale doar cu acordul și mandatul expres al administratorului în cazul societăților neagreate, precum și alte obligații stabilite de reprezentanții legali ai societății. Astfel inculpatul G.T. a livrat produse în valoare de 1.004.549 euro fără să încaseze prețul, cu consecința prejudicierii părții civile cu suma de 4.145.521,47 lei (1.004.545 euro).
Procurorii au constatat că inculpații nu dețin bunuri în proprietate, astfel că au dispus instituirea sechestrului asigurător doar asupra părților sociale a SC CARMIDEX SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Roxana SOARE

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti