Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Oportunitățile studenților la drept – Suceava, 14 noiembrie 2013. Cum a fost
18.11.2013 | Cornel TILIHOI

JURIDICE - In Law We Trust

LSA Suceava prin intermediul Departamentului Seminarii & Conferinţe a organizat joi, 14 noiembrie 20013, în incinta Universității ”Ștefan cel Mare” o prezentare cu tema ”Oportunitățile studenților la drept”. La acest eveniment au luat parte Gheorghe Codreanu – președintele Tribunalului Suceava, Mărioara Ignat – judecător la Tribunalul Suceava, Lucian Beșa – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, Lăcrămioara Bălan – șef Serviciul Județean de Medicină Legală, Camelia Ignătescu reprezentând Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Ana-Maria Zamcu – auditor de justiție în cadrul Institutului Național al Magistraturii, Focșa Diana – avocat stagiar cabinet de avocatură Ignătescu Camelia.

Conferința a debutat cu prezentarea profesiei de cadru universitar la Facultatea USV, a doamnei Camelia Ignătescu, care a arătat cum poate un student să îmbrățișeze această nobilă carieră.

”Pentru a ajunge profesor universitar trebuie să absolviți un master, să fiți înscriși la doctorat sau să aveți doctoratul, iar media de absolvire trebuie să fie minim 8.50”, a declarat Camelia Ignătescu.

Judecătoarea Mărioara Ignat a spus că profesia de judecător are ca obiectiv căutarea adevărului, chiar dacă de multe ori este dificil.

„A fi judecator este foarte frumos pentru că îți oferă o independență care trebuie asociată cu buna credință dar în același timp are și obligații și restricții” a explicat Mărioara Ignat.

Lucian Beșa – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a vorbit despre avantajele absolvirii acestei facultăți, spunând că un jurist se descurcă bine oriunde.

Medicul legist, Bălan Lăcrămioara, a vorbit despre profesia pe care a îmbrățisat-o în urmă cu ceva ani și care i-a adus nenumărate satisfacții, deoarece există studenți care vor să cunoască tainele meseriei de medic legist.

„Sunt studenți care vor să meargă mai departe și i-am susținut în acest sens. Azi aveți lângă voi două persoane care s-au realizat profesional urmându-și visul. Îmi doresc ca o bună parte din cei din sală să le urmeze exemplul” a conchis Lăcrămioara Bălan. Președintele Tribunalului Suceava, Gheorghe Codreanu a exemplificat care ar trebui să fie atributele unui bun judecător şi le-a transmis celor prezenți că pe lângă aria curiculară care este cerută, studenții ar trebui să îşi lărgească orizontul cunoașterii.

Pentru a exemplifica cât mai clar tema discuției panel organizatorii au invitat-o și pe Diana Focșa, o tânără avocată stagiară care le-a vorbit despre carieră și despre faptul că avocații prin natura meseriei interacționează cu toate clasele sociale. Momentul pe care o bună parte dintre studenți îl așteptau a fost prezentarea făcută de domnișoara Ana-Maria Zamcu care a vorbit despre experiența admiterii la Institutul National de Magistratură. Ea a arătat că nu doar cunostințele juridice contează, ci și logica în trecerea examenului la INM.

”Pentru a fi admis în Institutul Național de Magistratură este nevoie de răbdare, ambiție, învățătură”, a spus Ana-Maria Zamcu.

La final, stundenții i-au asaltat timp de o oră pe profesioniștii din domeniu cu întrebări care să le clarifice care le sunt oportunitățile în calitate de studenți la drept.

Dicuția panel „Oportunitățile studenților la drept” s-a bucurat de un număr foarte mare de participanţi, care au arătat interes pe toată durata prezentării.

LSA Suceava mulțumeşte invitaților care au participat la această conferință și partenerilor media care au promovat această conferință.

Cornel TILIHOI
PR LSA Suceava


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.