Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

CE intensifică lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice


21 noiembrie 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comisia Europenă intensifică lupta împotriva rezistenței la antimicrobiene (RAM), prin lansarea a 15 proiecte de cercetare noi (MEMO/13/996) care presupun o contribuție bugetară totală a UE de 91 de milioane de euro, dar și prin norme armonizate privind colectarea datelor referitoare la RAM cu privire la animale și la alimente (MEMO/13/994), potrivit unui comunicat.

Tonio Borg, comisarul european pentru sănătate, a declarat: „Sunt profund îngrijorat de faptul că antibioticele, care ne-au permis să tratăm infecții bacteriene ce erau anterior mortale și care salvează multe vieți, devin în prezent din ce în ce mai puțin eficace. Nu pot sublinia îndeajuns seriozitatea cu care Comisia abordează provocarea reprezentată de rezistența la antimicrobiene. Comisia își menține pe deplin angajamentul de a-și urmări Planul de acțiune pentru abordarea într-un mod coordonat a rezistenței la antimicrobiene atât la oameni, cât și la animale.”

Adina Elena OPREA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii