TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Raportul de evaluare întocmit de ANI în cadrul procedurii de cercetare a averii
19.11.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că raportul de evaluare întocmit de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, în conformitate cu prevederile art. 17 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, ca parte a procedurii privind activitatea de evaluare a averii, nu poate fi contestat direct la instanţa de contencios administrativ, acesta neîndeplinind condiţiile legale pentru a fi considerat act administrativ, întrucât, prin el însuşi, nu are aptitudinea de a produce efectele juridice ale actului final al procedurii. Înalta Curte a precizat că acest raport, fiind un simplu act de sesizare al Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţilor de Apel, prevăzute de Legea nr. 115/1996, poate fi contestat în faţa instanţei de contencios administrativ numai odată cu actul de finalizare a procedurii desfăşurate de această comisie. De asemenea, Înalta Curte a mai arătat că trebuie făcută distincţie între raportul de evaluare în cadrul procedurii cercetării averilor, prevăzut de art. 17 din lege, şi raportul de evaluare întocmit în cazul constatării unei incompatibilităţi, prevăzut de art. 21 din lege, pentru acesta din urmă prevăzându-se expres în lege posibilitatea de a fi contestat la instanţa de contencios administrativ. (Decizia nr. 5637 din 7 iunie 2013 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect raport de evaluare întocmit de ANI)

Corina CIOROABĂ

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate