Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Raportul de evaluare întocmit de ANI în cadrul procedurii de cercetare a averii


19 noiembrie 2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Contencios administrativ, RNSJ, SELECTED

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că raportul de evaluare întocmit de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, în conformitate cu prevederile art. 17 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, ca parte a procedurii privind activitatea de evaluare a averii, nu poate fi contestat direct la instanţa de contencios administrativ, acesta neîndeplinind condiţiile legale pentru a fi considerat act administrativ, întrucât, prin el însuşi, nu are aptitudinea de a produce efectele juridice ale actului final al procedurii. Înalta Curte a precizat că acest raport, fiind un simplu act de sesizare al Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţilor de Apel, prevăzute de Legea nr. 115/1996, poate fi contestat în faţa instanţei de contencios administrativ numai odată cu actul de finalizare a procedurii desfăşurate de această comisie. De asemenea, Înalta Curte a mai arătat că trebuie făcută distincţie între raportul de evaluare în cadrul procedurii cercetării averilor, prevăzut de art. 17 din lege, şi raportul de evaluare întocmit în cazul constatării unei incompatibilităţi, prevăzut de art. 21 din lege, pentru acesta din urmă prevăzându-se expres în lege posibilitatea de a fi contestat la instanţa de contencios administrativ. (Decizia nr. 5637 din 7 iunie 2013 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect raport de evaluare întocmit de ANI)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică