Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Raportul de evaluare întocmit de ANI în cadrul procedurii de cercetare a averii


19 noiembrie 2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ
Secţiuni: Contencios administrativ, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că raportul de evaluare întocmit de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, în conformitate cu prevederile art. 17 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, ca parte a procedurii privind activitatea de evaluare a averii, nu poate fi contestat direct la instanţa de contencios administrativ, acesta neîndeplinind condiţiile legale pentru a fi considerat act administrativ, întrucât, prin el însuşi, nu are aptitudinea de a produce efectele juridice ale actului final al procedurii. Înalta Curte a precizat că acest raport, fiind un simplu act de sesizare al Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţilor de Apel, prevăzute de Legea nr. 115/1996, poate fi contestat în faţa instanţei de contencios administrativ numai odată cu actul de finalizare a procedurii desfăşurate de această comisie. De asemenea, Înalta Curte a mai arătat că trebuie făcută distincţie între raportul de evaluare în cadrul procedurii cercetării averilor, prevăzut de art. 17 din lege, şi raportul de evaluare întocmit în cazul constatării unei incompatibilităţi, prevăzut de art. 21 din lege, pentru acesta din urmă prevăzându-se expres în lege posibilitatea de a fi contestat la instanţa de contencios administrativ. (Decizia nr. 5637 din 7 iunie 2013 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect raport de evaluare întocmit de ANI)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro