Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

MJ. A V-a reuniune a Platformelor de cooperare prevăzute de SNA
19.11.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității luni, 18 noiembrie 2013, un comunicat privind organizarea celei de-a cincea reuniuni a Platformei de cooperare atât a administrației publice centrale, cât și a a autorităților independente și a instituțiilor anticorupție, prevăzute de Strategia Națională Anticorupție (SNA).

Deschizătoarea celor două reuniuni a fost secretarul de stat Simona-Maya Teodoriu, din Ministerul Justiției, menționând că aceste reuniuni vor putea inclusiv permite și elaborarea unor concluzii importante în ceea ce privește misiunea de evaluare ce se regăsește în Mecanismul de Cooperare și Verificare, misiune ce va avea loc săptămâna următoare.

Au fost prezentate, pe scurt, evoluțiile din ultima vreme înregistrate în procesul de implementare a Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) 2012-2015, făcându-se referire  la procesul de evaluare al acestei implementări în instituțiile publice centrale. De asemenea, rapoartele de evaluare tematică, ce vizează implementarea SNA în Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Lupta Antifraudă și Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, Ministerul Finanțelor, au fost expuse și discutate, venind cu o serie de recomandări pe care participanții să le aibă în vedere pe viitor. Pe portalul strategiei, în 7 zile va fi publicată forma finală a acestor rapoarte.

Viitoarele misiune de evaluare, ce vor fi ținute în anul 2014, au fost puse în discuție, făcându-se referire la pregătirea acestora, iar temele ce le vor viza sunt: codul etic/deontologic/de conduită, transparența în procesul decizional, incompatibilitățile și protecția avertizorului de integritate.

În cadrul acestei reuniuni, participanții, referitor la implementarea SNA în semestrul I al anului 2013, au putut analiza proiectul raportului de implementare. Forma finală va fi publicată pe portalul strategiei.

Reuniunile Platformelor de cooperare dedicate societății civile și mediului de afaceri vor fi organizate în cursul zilei de marți, 19 noiembrie 2013.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti