« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

Procedura autorizarii asiguratorilor
02.07.2007 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 6/2007 pentru punerea in aplicare a Normelor privind autorizarea asiguratorilor a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 432/28 iunie 2007.

Normele stabilesc conditiile si documentele in baza carora Comisia de Supraveghere a Asigurarilor acorda asiguratorilor autorizatia de desfasurare a activitatii de asigurare si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca fondatorii si persoanele semnificative ale asiguratorilor.
Procesul de autorizare a asiguratorilor cuprinde doua etape: avizarea prealabila in vederea inregistrarii ca asigurator la oficiul registrului comertului si autorizarea ca asigurator conform dispozitiilor Legii nr. 32/2000.
Avizarea prealabila in vederea inregistrarii ca asigurator la oficiul registrului comertului nu garanteaza obtinerea autorizatiei de functionare.
Avizarea prealabila presupune indeplinirea unor conditii, dintre care amintim: denumirea sa contina sintagmele „asigurari”, „asigurari-reasigurari” sau derivate ale acestora; obiectul de activitate al asiguratorilor trebuie sa fie unic; din studiul de fezabilitate sa rezulte ca acesta detine resurse financiare suficiente pentru desfasurarea activitatii de asigurare; capitalul social varsat trebuie depus intr-un cont al unei banci autorizate din Romania; sediul social, conducerea executiva si serviciile administrative trebuie sa fie pe teritoriul Romaniei.
Conform normelor, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor are obligatia de a raspunde intr-un termen de 60 de zile dupa depunerea documentelor complete prevazute de norme. De asemenea, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor poate retrage autorizatia prealabila acordata daca constata ca unele documente sau informatii au fost necomforme cu realitatea.
Dupa ce a obtinut si autorizatia de functionare, asiguratorul poate desfasura operatiunile specifice conforme cu obiectul sau de activitate pentru care a fost autorizat.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

 
Secţiuni: Asigurări, Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD