Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

ELSA București și BPV Grigorescu Ștefănică. Concurs de eseuri ,,Supravegherea comunicaţiilor din mediul online”
19.11.2013 | Diana Elena ROTARU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

ELSA București organizează împreună cu firma BPV Grigorescu Ștefănică Concursul de eseuri ,,Supravegherea comunicaţiilor din mediul online”, ”Surveillance of Internet Communication”.

Trăim într-un secol în care comunicarea nu mai are granițe, iar lumea este la un click distanță dar este întotdeauna acest fapt un avantaj? Mijloacele de comunicare s-au înmulțit, iar informația este pretutindeni. Unde se opreşte libertatea de exprimare şi începe nevoia de protecţie a cetăţenilor? Cum ne sunt protejate datele personale şi cine ne poate supraveghea comunicaţiile? Acestea sunt  câteva dintre întrebările la care doar un viitor jurist poate găsi răspunsul. Studenții au ocazia să își demonstreze viziunea originală cu privire la această problematică, prin raportare atât la legislaţia europeană, cât și la cea română, trimițând eseul la adresa de e-mail concurs.eseuri@bucuresti.elsa.ro până pe data de 28 noiembrie, ora 23.59.

Concursul se desfășoară pe doua secţiuni: limba română şi limba engleză, iar câştigătorii de la fiecare categorie vor primi premii în bani (premiul I- 100 de euro per secțiune), cărţi, abonamente la platforma iDrept şi vor avea ocazia să își vadă eseul publicat într-o revistă de specialitate – Curierul judiciar, pentru câștigatorul secțiunii în limba română a concursului și pe Lawyr.it, pentru câștigătorul secțiunii în limba engleză. Mai mult, Societatea civilă de avocați BPV Grigorescu Ștefănică oferă, pe lângă premii în bani, și internship-uri participanților.

Acest concurs este deschis studenţilor din anii II-IV de studiu iar un student poate participa la o singură secţiune (limba română sau limba engleză). Câştigătorul va fi premiat în cadrul unei conferinţe în luna decembrie.

Eseul va trebui să conţină numele şi prenumele studentului, anul de studiu şi facultatea, să aibă între 1000 şi 1350 de cuvinte precum şi un paragraf introductiv în care să fie descrisă tema şi structura eseului. Fontul folosit va fi Times New Roman, 12 pt, spaţiere la un rând, iar formatul PDF. Mai multe informații despre redactare găsiți aici.

Conștientizează-ți puterile, cântărește avantajele și răspunde provocării!

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate