BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Soluţionarea cauzei pe o excepţie neinvocată de părţi

21.11.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că instanţa de apel a pronunţat o hotărâre nelegală, cu încălcarea principiului tantum devolutum quantum apellatum, în situaţia în care a respins acţiunea reclamantei ca inadmisibilă, prin soluţionarea cauzei pe o excepţie neinvocată de către pârâtă în faţa instanţei de fond, şi cu privire la care pârâta nu a formulat nicio critică prin apelul declarat, fără ca această excepţie să fi fost invocată din oficiu şi pusă în discuţia părţilor. În speţă, instanţa de fond a respins acţiunea reclamantei ca inadmisibilă pentru neîntrunirea condiţiilor de invocare a îmbogăţirii fără justă cauză, cu toate că apelanta-pârâtă nu a formulat o astfel de critică, iar reclamanta a indicat în acţiune, ca izvor al pretenţiilor, existenţa unei convenţii, iar nu îmbogăţirea fără justă cauză. (Decizia nr. 2407 din 18 iunie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenţii)

Corina CIOROABĂ


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.