Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Titus Corlățean la Universitatea Liberă Internațională din Republica Moldova
20.11.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe, a participat marți, 19 noiembrie 2013, la o dezbatere organizată de Universitatea Liberă Internațională din Republica Moldova, ocazie cu care a ținut în fața studenților și a profesorilor un discurs cu tema „Integrarea europeană a Republicii Moldova – proces ireversibil”, potrivit unui comunicat.

Ministrul a subliniat beneficiile oferite cetățenilor și societății în ansamblu de procesul de integrare, cu accent pe avantajele pentru agenţii economici din Republica Moldova odată cu finalizarea Acordului de Asociere şi a componentei sale de liberalizare comercială. Acesta a declarat: ”Aceasta înseamnă, practic, extinderea, în beneficiul Republicii Moldova, a uneia dintre libertăţile fundamentale ale Uniunii – libertatea de circulaţie a mărfurilor şi serviciilor”.

De asemenea, oficialul a pus accent și pe responsabilitatea ce revine autorităților de la Chișinău, dar și cetățenilor în cadrul procesului de integrare: ”Va trebui ca cei care au răspunderea politică în Republica Moldova să ducă mai departe acest proces de transformare democratică a societăţii. Este foarte important cum asumaţi, fiecare dintre dumneavoastră, destinul european al Republicii Moldova.”

În finalul discursului, Titus Corlățean a confirmat din nou sprijinul oferit Republicii Moldova de către România în acest proces: ”Bucureştiul a acţionat hotărâtor în momente importante pentru Republica Moldova, când s-a pus problema unei decizii sau a unui salt calitativ în dialogul dumneavoastră cu Uniunea, vocea României în sprijinul destinului european al Republicii Moldova este astăzi mai convingătoare ca niciodată.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate