Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

DNA-Bacău. Luare de mită și trafic de influență. Trimitere în judecată
20.11.2013 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

DNA-Bacău. Luare de mită și trafic de influență. Trimitere în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:
A.A.C., fost șef al Serviciului cadastru din cadrul Primăriei Bacău, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie–februarie 2009, inculpatul A.A.C., în calitate de șef al Serviciului cadastru din cadrul Primăriei municipiul Bacău și membru în comisia de analiză a notificărilor depuse în baza Legii nr. 10/2001, a primit de la un denunțător suma de 5.000 euro, în schimbul urgentării și soluționării favorabile a unei cereri privind restituirea unor proprietăți situate în municipiul Bacău.
Totodată, la începutul anului 2009, inculpatul a primit de la același denunțător suma de 1.400 euro pentru a-și exercita influența asupra unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Primăriei municipiului Bacău și membru în Comisia de soluționare a notificărilor formulate în baza Legii nr. 10/2001, pentru a asigura soluționarea cererii de restituire a proprietății conform intereselor denunțătorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bacău.

Aceeași persoană a mai fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Bacău, dosarul fiind mediatizat prin comunicatul nr. 263/VIII/3 din 6 iulie 2010 afișat pe site-ul DNA.

Cu referire la prezenta cauză, facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate