Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

CSM. Declarația lui Corneliu Vadim Tudor în PE aduce atingere independenței sistemului judiciar
21.11.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat în ședința de marți, 19 noiembrie 2013, Raportul Inspecției Judiciare cu privire la apărarea independenței sistemului judiciar, în legătură cu declarațiile parlamentarului european Corneliu Vadim Tudor, din data de 9 septembrie 2013, potrivit unui comunicat.

Ședința Plenului a avut ca obiectiv analizarea Raportului Inspecției Judiciare, referitor la sesizarea făcută de Plen cu privire la afirmațiile europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, din data de 9 septembrie 2013, în cadrul Parlamentului European, ce aduc atingerea independenței sistemului judiciar. Declarațiile făcute de acesta au fost cu referire față de un domeniu important și sensibil, precum cel al independenței justiției.

În urma acestei analize, Plenul a concluzionat că afirmațiile făcute de europarlamentar, de asemenea reprezentat al statului român, în data de 9 septembrie 2013 în cadrul Parlamentului European au afectat atât imaginea unei instanțe judecătorești, care are rolul de a pronunța hotărâri judecătorești definitive, și imaginea unei unități de parchet menită să instrumenteze dosarele în fază de urmărire penală, cât și sistemul judiciar, în ansamblul său, aducând atingere independenței sistemului judiciar și a magistraților în crearea și realizarea actului de justiție.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.