Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM. Declarația lui Corneliu Vadim Tudor în PE aduce atingere independenței sistemului judiciar


21 noiembrie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat în ședința de marți, 19 noiembrie 2013, Raportul Inspecției Judiciare cu privire la apărarea independenței sistemului judiciar, în legătură cu declarațiile parlamentarului european Corneliu Vadim Tudor, din data de 9 septembrie 2013, potrivit unui comunicat.

Ședința Plenului a avut ca obiectiv analizarea Raportului Inspecției Judiciare, referitor la sesizarea făcută de Plen cu privire la afirmațiile europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, din data de 9 septembrie 2013, în cadrul Parlamentului European, ce aduc atingerea independenței sistemului judiciar. Declarațiile făcute de acesta au fost cu referire față de un domeniu important și sensibil, precum cel al independenței justiției.

În urma acestei analize, Plenul a concluzionat că afirmațiile făcute de europarlamentar, de asemenea reprezentat al statului român, în data de 9 septembrie 2013 în cadrul Parlamentului European au afectat atât imaginea unei instanțe judecătorești, care are rolul de a pronunța hotărâri judecătorești definitive, și imaginea unei unități de parchet menită să instrumenteze dosarele în fază de urmărire penală, cât și sistemul judiciar, în ansamblul său, aducând atingere independenței sistemului judiciar și a magistraților în crearea și realizarea actului de justiție.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii