Secţiuni » Arii de practică » Protective » Protecţia animalelor
Protecţia animalelor

CE. Avize motivate adresate României
22.11.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Protecția animalelor
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia a adoptat miercuri, 20 noiembrie, 248 de decizii, printre care se numără 58 de avize motivate și 12 sesizări ale Curții de Justiție a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat.

În acest context, au fost transmise şi României următoarele avize motivate:
– două dintre ele privesc domeniul mediului: prin primul, Comisia cere Italiei, României și Sloveniei să adopte normele UE privind criteriile specifice de depozitare a mercurului metalic considerat deșeu, iar prin cel de-al doilea se cere României să transpună legislația UE privind protecția animalelor utilizate în scopuri științifice în legislația sa națională;
– în domeniul maritim, Comisia cere României să asigure schimbul electronic direct de informații relevante în domeniul pescuitului cu alte state membre;
– de asemenea, se cere României să își modifice sistemul de control privind importurile de sare din țări terțe ca Ucraina și Bielorusia, CE remarcând faptul că evaluarea riscurilor efectuată de România nu este adecvată.

În toate cazurile, România are la dispoziţie un termen de două luni pentru a acţiona, respectiv pentru a asigura alinierea legislaţiei sale la dreptul UE, în sens contrar cazurile fiind înaintate CJUE.

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti