Secţiuni » Selected
Selected
Publicare comunicate şi informări profesionaleAnunţuri evenimenteAnunţuri de recrutare
ArticoleJurisprudenţăComunicare profesională

CITR numită administrator judiciar al uneia din cele mai mari companii de construcții din România


22 noiembrie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Casa de Insolvență Transilvania, liderul pieței de insolvență din România, a fost numită administrator judiciar al societății de construcții Vectra Service S.R.L. Brașov. Tribunalul  Brașov a aprobat în data de 20 noiembrie 2013  intrarea companiei în procedură de insolvență.

Sectorul construcțiilor de drumuri se confruntă în continuare cu o situație dificilă. În mod paradoxal, spunem noi, pentru că activăm într-o economie în care una dintre cele mai mari oportunități o reprezintă proiectele de infrastructură, în condițiile în care România are unul dintre cele mai ridicate prețuri pe km de autostradă din Europa. Suntem optimiști cu privire la șansele de redresare ale companiei Vectra SRL, însă nu ne putem pronunța cu exactitate decât după ce diagnosticăm corect starea acesteia. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, este întâi necesar să facem o analiză minuțioasă a stării actuale a companiei și a perspectivelor sale”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolvență Transilvania.

Vectra Service SRL este una dintre cele mai mari companii de construcții din România, însă pe fondul crizei economice apărute în 2008, și-a redus activitatea. Conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu aproape 100.000.000 lei în 2012 față de 2011. Pierderile din ultimii ani au fost generate de reducerea numărului de achiziții publice, principala sursă de venit a companiei, și de numărul mic de investiții private în zona Brașov. Mai mult, compania are de recuperat o serie de datorii, din anul 2011 și până în prezent, de la diverse instituții publice pentru care a executat lucrări de construcții. Neîncasarea acestor sume generează dezechilibre în fluxul de numerar al companiei, contribuind de asemenea la starea de insolvență.

În perioada următoare, specialiștii Casei de Insolvență Transilvania vor analiza perspectivele de redresare ale companiei, precum și contextul în care aceasta își desfășoară astăzi activitatea comercială.

În ultimii doi ani mai multe companii mari de construcții au fost afectate de situația economică dificilă și au intrat în insolvență. Casa de Insolvență Transilvania gestionează insolvențele unor companii de dimensiuni mari și foarte mari din domeniu, precum Alpine S.A., Romstrade, Concefa, Amarad, ICIM sau grupul Euroholding.

Despre Casa de Insolvență Transilvania: CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA, liderul pieței de insolvență din  România, acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de peste 110 de specialiști, 35 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 650 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii