CITR numită administrator judiciar al uneia din cele mai mari companii de construcții din România
22 noiembrie 2013 | JURIDICE.roCasa de Insolvență Transilvania, liderul pieței de insolvență din România, a fost numită administrator judiciar al societății de construcții Vectra Service S.R.L. Brașov. Tribunalul Brașov a aprobat în data de 20 noiembrie 2013 intrarea companiei în procedură de insolvență.
„Sectorul construcțiilor de drumuri se confruntă în continuare cu o situație dificilă. În mod paradoxal, spunem noi, pentru că activăm într-o economie în care una dintre cele mai mari oportunități o reprezintă proiectele de infrastructură, în condițiile în care România are unul dintre cele mai ridicate prețuri pe km de autostradă din Europa. Suntem optimiști cu privire la șansele de redresare ale companiei Vectra SRL, însă nu ne putem pronunța cu exactitate decât după ce diagnosticăm corect starea acesteia. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, este întâi necesar să facem o analiză minuțioasă a stării actuale a companiei și a perspectivelor sale”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolvență Transilvania.
Vectra Service SRL este una dintre cele mai mari companii de construcții din România, însă pe fondul crizei economice apărute în 2008, și-a redus activitatea. Conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu aproape 100.000.000 lei în 2012 față de 2011. Pierderile din ultimii ani au fost generate de reducerea numărului de achiziții publice, principala sursă de venit a companiei, și de numărul mic de investiții private în zona Brașov. Mai mult, compania are de recuperat o serie de datorii, din anul 2011 și până în prezent, de la diverse instituții publice pentru care a executat lucrări de construcții. Neîncasarea acestor sume generează dezechilibre în fluxul de numerar al companiei, contribuind de asemenea la starea de insolvență.
În perioada următoare, specialiștii Casei de Insolvență Transilvania vor analiza perspectivele de redresare ale companiei, precum și contextul în care aceasta își desfășoară astăzi activitatea comercială.
În ultimii doi ani mai multe companii mari de construcții au fost afectate de situația economică dificilă și au intrat în insolvență. Casa de Insolvență Transilvania gestionează insolvențele unor companii de dimensiuni mari și foarte mari din domeniu, precum Alpine S.A., Romstrade, Concefa, Amarad, ICIM sau grupul Euroholding.
Despre Casa de Insolvență Transilvania: CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA, liderul pieței de insolvență din România, acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de peste 110 de specialiști, 35 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 650 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.
Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
23 septembrie ⁞ Fraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrie ⁞ Noutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrie ⁞ JURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrie ⁞ Avocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrie ⁞ Start Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
7 octombrie ⁞ Dacă UIT, 100.000 de lei amendă! (RO E-TRANSPORT)
14 octombrie ⁞ Impactul sancțiunilor impuse de Consiliul Concurenței asupra pieței editoriale din România: între protecția concurenței și drepturile de autor
21 octombrie ⁞ Abilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrie ⁞ JURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
11 noiembrie ⁞ Fraudarea fondurilor europene: infracțiune de 1 Euro? (Necesitatea stabilirii unui prag valoric minim pentru infracțiunea de fraudare a fondurilor europene)
18 noiembrie ⁞ Social Media. Răspunderea juridică în caz de Share și Repost care deranjează
23 noiembrie ⁞ Start Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
25 noiembrie ⁞ Cine (mai) poate organiza arbitrajul instituționalizat în România
28 noiembrie ⁞ JURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025 ⁞ The Congress / The biggest legal event
Homepage J JURIDICE Cariere Evenimente Dezbateri Profesionişti Lawyers Week Video |