Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Modificarea Regulamentului privind răspunderea disciplinară a personalului de specialitate juridică din MJ
22.11.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 715 din data de 20 noiembrie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului justiţiei nr. 3309/2013 pentru modificarea Regulamentului privind răspunderea disciplinară a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul Ministerului Justiţiei şi al Institutului Naţional de Criminologie, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 1.483/C/2006.

Actul normativ modifică unele prevederi din cuprinsul Regulamentului privind răspunderea disciplinară a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul Ministerului Justiţiei şi al Institutului Naţional de Criminologie.

Astfel, se menţionează că din Comisia de disciplină fac parte şi 3 reprezentanţi ai personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul Ministerului Justiţiei, desemnaţi prin vot secret, de adunarea generală comună a acestui personal, cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

Membrii Comisiei de disciplină sunt numiţi pentru o perioadă de 4 ani, prin ordin al ministrului justiţiei, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. În forma anterioară, durata mandatului era de 2 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului doar o singură dată.

Referirile la Institutul Naţional de Criminologie din titlul şi din cuprinsul regulamentului se elimină.

Se înlocuiesc unii termeni din cuprinsul regulamentului: denumirea „Corpul de inspecţie al ministrului justiţiei” se înlocuieşte cu denumirea „Corpul de control al ministrului”, denumirea „Direcţia pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii” se înlocuieşte cu denumirea „Direcţia resurse umane” şi denumirile „personal asimilat judecătorilor şi procurorilor”, „personal de specialitate asimilat judecătorilor şi procurorilor” şi „consilier juridic asimilat judecătorilor sau procurorilor” se înlocuiesc cu denumirea „personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor”.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti