Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

Moldova juridică. 10 ani de aplicare a NCC. Cum a fost

22.11.2013 | Nicolae CÎRSTEA

Aniversarea a zece ani de la implementarea unei noi legislaţii reprezintă un moment festiv care merită punctat ca atare. Am avut onoarea să particip, în calitate de invitat, la dezbaterile care au marcat această realizare a colegilor din Republica Moldova.

Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, prin domnul decan Sergiu BĂIEȘU, şi-a asumat calitatea de amfitrion al acestei manifestări care a avut ca şi coorganizatori, pe lângă Fundaţia germană pentru Cooperare Juridică Internaţională cu sprijinul financiar al căreia a fost realizat proiectul, Ministerul Justiţiei şi Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova.

Domnul Decan Sergiu BĂIEȘU a exprimat punctul de vedere al colegilor de la Facultatea de Drept a USM care acum 10 ani şi-au adus aportul la această întreprindere, manifestarea bucurându-se de un cuvânt de deschidere din partea dlui ministru al justiţiei Oleg EFRIM, al preşedintelui Curţii Constituţionale – Alexandru TĂNASE, intrându-se apoi în dezbaterea temelor propriu-zise pregătite de fiecare dintre invitaţi.

Reprezentanţi de seamă ai doctrinei civile din spaţiul ex-sovietic au dat curs invitaţiei organizatorilor, validând prin prezenţa dumnealor efortul şi reuşita implementării noului Cod civil în Republica Moldova.

Participarea distinsului profesor Dr. Evghenii SUHANOV, din partea Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moscova, recunoscut ca fiind personalitatea de primă mărime a doctrinei ruse în materie, dar şi a colegilor din Kazahstan – Prof. Dr. Maidan SULEIMENOV, Prof. Dr. Farhad KARAGUSOV, Dr. Serghei SKRIABIN a dat caracterul internaţional al manifestării, ridicând prestigiul acesteia.

România a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, prezenţa domnului decan Flavius BAIAS, a domnului rector Alexandru ŢICLEA şi a domnului preşedinte Eugen HURUBĂ, fiind apreciată şi aducând aportul la desfăşurarea în cele mai bune condiţii a dezbaterilor.

Manifestarea a fost organizată sub forma unei dezbateri pe parcursul a două zile. Puncte de vedere, conexiuni şi convergenţe cu legislaţia naţională a fiecărui vorbitor au contribuit la nivelul ridicat al manifestării.

Un eveniment de cel mai înalt nivel, organizat riguros şi eficient, care a făcut prin dimensiunea şi calitatea dezbaterilor şi a invitaţilor onoare acestui moment de bilanţ – 10 ani de aplicare a noului Cod civil.

Felicitări organizatorilor şi participanţilor deopotrivă!

Nicolae CÎRSTEA


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.