Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Moldova juridică. 10 ani de aplicare a NCC. Cum a fost
22.11.2013 | Nicolae CÎRSTEA

JURIDICE - In Law We Trust

Aniversarea a zece ani de la implementarea unei noi legislaţii reprezintă un moment festiv care merită punctat ca atare. Am avut onoarea să particip, în calitate de invitat, la dezbaterile care au marcat această realizare a colegilor din Republica Moldova.

Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, prin domnul decan Sergiu BĂIEȘU, şi-a asumat calitatea de amfitrion al acestei manifestări care a avut ca şi coorganizatori, pe lângă Fundaţia germană pentru Cooperare Juridică Internaţională cu sprijinul financiar al căreia a fost realizat proiectul, Ministerul Justiţiei şi Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova.

Domnul Decan Sergiu BĂIEȘU a exprimat punctul de vedere al colegilor de la Facultatea de Drept a USM care acum 10 ani şi-au adus aportul la această întreprindere, manifestarea bucurându-se de un cuvânt de deschidere din partea dlui ministru al justiţiei Oleg EFRIM, al preşedintelui Curţii Constituţionale – Alexandru TĂNASE, intrându-se apoi în dezbaterea temelor propriu-zise pregătite de fiecare dintre invitaţi.

Reprezentanţi de seamă ai doctrinei civile din spaţiul ex-sovietic au dat curs invitaţiei organizatorilor, validând prin prezenţa dumnealor efortul şi reuşita implementării noului Cod civil în Republica Moldova.

Participarea distinsului profesor Dr. Evghenii SUHANOV, din partea Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moscova, recunoscut ca fiind personalitatea de primă mărime a doctrinei ruse în materie, dar şi a colegilor din Kazahstan – Prof. Dr. Maidan SULEIMENOV, Prof. Dr. Farhad KARAGUSOV, Dr. Serghei SKRIABIN a dat caracterul internaţional al manifestării, ridicând prestigiul acesteia.

România a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, prezenţa domnului decan Flavius BAIAS, a domnului rector Alexandru ŢICLEA şi a domnului preşedinte Eugen HURUBĂ, fiind apreciată şi aducând aportul la desfăşurarea în cele mai bune condiţii a dezbaterilor.

Manifestarea a fost organizată sub forma unei dezbateri pe parcursul a două zile. Puncte de vedere, conexiuni şi convergenţe cu legislaţia naţională a fiecărui vorbitor au contribuit la nivelul ridicat al manifestării.

Un eveniment de cel mai înalt nivel, organizat riguros şi eficient, care a făcut prin dimensiunea şi calitatea dezbaterilor şi a invitaţilor onoare acestui moment de bilanţ – 10 ani de aplicare a noului Cod civil.

Felicitări organizatorilor şi participanţilor deopotrivă!

Nicolae CÎRSTEA

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.