Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Parlamentul European a aprobat programul Erasmus+


25 noiembrie 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Parlamentul European a aprobat programul Erasmus+  pentru educație, formare, tineret și sport, planificat să înceapă în ianuarie 2014.

Scopul programului: stimularea dezvoltării competențelor și a capacității de inserție profesională, sprijinirea modernizării sistemelor de învățământ şi a formării profesionale a tineretului.

Potrivit informaţiilor, programul se va desfăşura pe o perioadă de şapte ani, va avea un buget de 14,7 miliarde de euro, iar numărul beneficiarilor ajunge la 4 milioane de persoane.

Androulla Vassiliou, comisarul pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, a declarat: „Mă bucur că Parlamentul European a adoptat programul Erasmus+ și sunt mândru că am putut asigura o creștere a bugetului cu 40% față de programele noastre actuale. Acest lucru demonstrează angajamentul UE în ceea ce privește educația și formarea profesională. Erasmus+ va contribui, de asemenea, la combaterea șomajului în rândul tinerilor, oferindu-le acestora posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele și de a-și dezvolta competențele prin acumularea de experiență în străinătate. În afară de a oferi granturi pentru beneficiari individuali, Erasmus+ va sprijini o serie de parteneriate, cu scopul de a-i ajuta pe oameni să facă tranziția de la educație la inserția pe piața muncii, precum și o serie de reforme, cu scopul de a moderniza și a îmbunătăți calitatea educației în statele membre. Acest aspect este esențial dacă dorim să îi oferim tinerei noastre generații calificările și competențele de care are nevoie pentru a reuși în viață.”

Adina Elena OPREA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri