Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
PIPEREA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Suspendare pentru neprezentarea părților vs. suspendare de drept
25.11.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este nelegală încheierea prin care instanța a suspendat cauza în temeiul art. 242 pct. 2 C. proc. civ. (art. 411 alin. 1 pct. 2 NCPC), pentru neprezentarea niciuneia din părți la strigarea pricinii, în condițiile în care, în cauză erau incidente dispozițiile art. 36 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, care prevede suspendarea de drept, de la data deschiderii procedurii insolvenței, a tuturor acțiunilor judiciare și extrajudiciare pentru realizarea creanțelor asupra debitorului. În speță, instanţa de apel a dispus respingerea cererii de lipsă de apărare formulată de apărătorul ales al reclamantei şi a suspendat cauza în temeiul art. 242 pct. 2 C. proc. civ., considerând că este neoportună măsura suspendării cauzei pentru cazul de suspendare invocat de pârâtă. Înalta Curte a apreciat că instanţa de apel a nesocotit dispoziţiile legale, respectiv art. 36 din Legea nr. 85/2006, și reținând că este îndeplinit motivul de recurs prevăzut de art. 304 pct. 9 C. proc. civ., a casat hotărârea recurată și a trimis cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. (Decizia nr. 1921 din 16 mai 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect suspendarea judecății)

Corina CIOROABĂ

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate