BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
CITR
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Suspendare pentru neprezentarea părților vs. suspendare de drept

25.11.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este nelegală încheierea prin care instanța a suspendat cauza în temeiul art. 242 pct. 2 C. proc. civ. (art. 411 alin. 1 pct. 2 NCPC), pentru neprezentarea niciuneia din părți la strigarea pricinii, în condițiile în care, în cauză erau incidente dispozițiile art. 36 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, care prevede suspendarea de drept, de la data deschiderii procedurii insolvenței, a tuturor acțiunilor judiciare și extrajudiciare pentru realizarea creanțelor asupra debitorului. În speță, instanţa de apel a dispus respingerea cererii de lipsă de apărare formulată de apărătorul ales al reclamantei şi a suspendat cauza în temeiul art. 242 pct. 2 C. proc. civ., considerând că este neoportună măsura suspendării cauzei pentru cazul de suspendare invocat de pârâtă. Înalta Curte a apreciat că instanţa de apel a nesocotit dispoziţiile legale, respectiv art. 36 din Legea nr. 85/2006, și reținând că este îndeplinit motivul de recurs prevăzut de art. 304 pct. 9 C. proc. civ., a casat hotărârea recurată și a trimis cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. (Decizia nr. 1921 din 16 mai 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect suspendarea judecății)

Corina CIOROABĂ


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.