Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
 1 comentariu

ELSA București. Tu ce știi din ce se știe despre tine? – București, 4-5 decembrie 2013
25.11.2013 | Diana Elena ROTARU

JURIDICE - In Law We Trust

afis IFPÎn fiecare zi, în fiecare moment, oamenii comunică prin diverse mijloace. Comunicarea ne face posibilă coexistența. Dar ce se întâmplă când ea este supravegheată?

Ți-ai pus vreodată întrebarea cât de mult pot vedea ochii din umbră? Crezi că internetul și telefonul, veritabile mijloace de comunicare și de informații, îți sunt prieteni sau spioni?

ELSA București organizează miercuri, 4 decembrie și joi, 5 decembrie 2013, în intervalul orar 10:00-17:30, în Sala Senatului a Palatului Facultății de Drept, Universitatea din București,  un alt eveniment din aria IFP (International Focus Programme), conferința “Tu câte știi din ce se știe despre tine?.

Obiectivul principal al conferinţei este de a asigura oportunităţi participanților (studenți, tineri absolvenți și nu numai) de a-și însuși un volum cât mai mare de informaţii despre temele de actualitate din domeniu. Astfel, ne propunem să înglobăm o gamă variată de prelegeri care să ofere cât mai multe informaţii cu privire la modalităţile de supraveghere folosite și de protecție a datelor personale.

Prima zi va consta în prelegeri care vor aborda, în mod sistematic, realitatea actuală din România printr-o paralelă cu ceea ce se petrecea în regimul comunist, se va continua cu prezentarea reglementărilor internaționale din domeniu. În încercarea de a elucida câteva probleme importante, vom încerca să aflăm cum vor putea fi folosite interceptările ca probe în procesul penal sau cum sunt reglementate raporturile angajat-angajator în ceea ce privește supravegherea mijloacelor de comunicare la locul de muncă. Prima zi se va finaliza cu o discuție tip panel, care își va propune prezentarea subiectului dintr-o perspectiva duală și dinamică, care să încânte auditoriul prin realizarea unei conversații libere între specialiști din domeniu.

În a doua zi se va analiza în ce măsură există securitatea informațiilor stocate în telefoanele noastre și pe diferite site-uri, dar vom urmări și discutarea modului în care ne sunt protejate datele în cadrul companiilor, băncilor etc. În prelegerile din a doua parte a zilei, se va discuta despre criminalitatea în mijloacele de comunicare și prezentarea unor cazuri importante de la CEDO.

Printre invitaţi se vor număra specialişti din domeniul Media LAW, practicieni din domeniul juridic, dar și din alte domenii.

Vino și tu pentru a afla controversele legate de supravegherea mijloacelor de comunicare și de protejarea datelor personale atât în sistemul juridic național cât și de la nivel internațional și pentru a descoperi ce se află în spatele “marelui zid ascuns”.

Pentru mai multe detalii şi pentru a vă înscrie la această conferniță, vă rugăm să trimiteți un mail la adresa: IFP_2013@yahoo.com în care să menționați numele, prenumele și facultatea unde studiați, după caz.

Data limită pentru înscrieri este marți, 3 decembrie 2013. Pentru orice nelămuriri sau întrebări ne puteți contacta la adresa IFP_2013@yahoo.com.

Get one step closer to the world’s realities!

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA București

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “ELSA București. Tu ce știi din ce se știe despre tine? – București, 4-5 decembrie 2013”

 1. Florentina NICA spune:

  Buna ziua!

  Din cauza unor probleme tehnice adresa de mail ifp_2013@yahoo.com nu mai poate fi accesata si astfel nu putem vizualiza mail-urile dumneavoastra de participare si nici nu va putem confirma primirea lor.

  De aceea am creat o noua adresa de mail, ifp.actualizat@gmail.com.
  Am fi recunoscatori daca toti cei care doresc sa participe la conferinta, atat cei care au trimis mail si au primit confirmarea, cat si cei care nu au facut-o inca, ar trimite un mail la noua adresa a conferintei, ifp.actualizat@gmail.com .

  Intregul comitet de organizare isi cere scuze pentru problemele si deranjul creat si speram ca acest mic impediment nu va va descuraja sa participati la conferinta.

  Multumim pentru intelegere si nu uitati sa va inscrieti pe ifp.actualizat@gmail.com!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.