Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 1 comentariu

ELSA București. Tu ce știi din ce se știe despre tine? – București, 4-5 decembrie 2013


25 noiembrie 2013 | Diana Elena ROTARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

afis IFPÎn fiecare zi, în fiecare moment, oamenii comunică prin diverse mijloace. Comunicarea ne face posibilă coexistența. Dar ce se întâmplă când ea este supravegheată?

Ți-ai pus vreodată întrebarea cât de mult pot vedea ochii din umbră? Crezi că internetul și telefonul, veritabile mijloace de comunicare și de informații, îți sunt prieteni sau spioni?

ELSA București organizează miercuri, 4 decembrie și joi, 5 decembrie 2013, în intervalul orar 10:00-17:30, în Sala Senatului a Palatului Facultății de Drept, Universitatea din București,  un alt eveniment din aria IFP (International Focus Programme), conferința “Tu câte știi din ce se știe despre tine?.

Obiectivul principal al conferinţei este de a asigura oportunităţi participanților (studenți, tineri absolvenți și nu numai) de a-și însuși un volum cât mai mare de informaţii despre temele de actualitate din domeniu. Astfel, ne propunem să înglobăm o gamă variată de prelegeri care să ofere cât mai multe informaţii cu privire la modalităţile de supraveghere folosite și de protecție a datelor personale.

Prima zi va consta în prelegeri care vor aborda, în mod sistematic, realitatea actuală din România printr-o paralelă cu ceea ce se petrecea în regimul comunist, se va continua cu prezentarea reglementărilor internaționale din domeniu. În încercarea de a elucida câteva probleme importante, vom încerca să aflăm cum vor putea fi folosite interceptările ca probe în procesul penal sau cum sunt reglementate raporturile angajat-angajator în ceea ce privește supravegherea mijloacelor de comunicare la locul de muncă. Prima zi se va finaliza cu o discuție tip panel, care își va propune prezentarea subiectului dintr-o perspectiva duală și dinamică, care să încânte auditoriul prin realizarea unei conversații libere între specialiști din domeniu.

În a doua zi se va analiza în ce măsură există securitatea informațiilor stocate în telefoanele noastre și pe diferite site-uri, dar vom urmări și discutarea modului în care ne sunt protejate datele în cadrul companiilor, băncilor etc. În prelegerile din a doua parte a zilei, se va discuta despre criminalitatea în mijloacele de comunicare și prezentarea unor cazuri importante de la CEDO.

Printre invitaţi se vor număra specialişti din domeniul Media LAW, practicieni din domeniul juridic, dar și din alte domenii.

Vino și tu pentru a afla controversele legate de supravegherea mijloacelor de comunicare și de protejarea datelor personale atât în sistemul juridic național cât și de la nivel internațional și pentru a descoperi ce se află în spatele “marelui zid ascuns”.

Pentru mai multe detalii şi pentru a vă înscrie la această conferniță, vă rugăm să trimiteți un mail la adresa: IFP_2013@yahoo.com în care să menționați numele, prenumele și facultatea unde studiați, după caz.

Data limită pentru înscrieri este marți, 3 decembrie 2013. Pentru orice nelămuriri sau întrebări ne puteți contacta la adresa IFP_2013@yahoo.com.

Get one step closer to the world’s realities!

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică