Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

MJ. Misiunea de evaluare a Comisiei Europene în România


26 noiembrie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Justiției a dat publicității luni, 25 noiembrie 2013, un comunicat privind misiunea de evaluare a Comisiei Europene în România, efectuată în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare.

Bucureștiul găzduiește, în perioada 25-27 noiembrie 2013, misiunea de evaluare a progreselor pe care România le-a înregistrat atât în domeniul reformei justiției, cât și în cel al luptei împotriva corupției, prin Mecanismul de cooperare și verificare. Ministrul Justiției Robert-Marius Cazanciuc a întâmpinat echipa Comisiei Europene de experți, ce este condusă de secretarul general adjunct Michel Servoz. La această întâlnire au luat parte conducătorii principalelor instituții ale sistemului judiciar și anume Oana Schmidt Hăineală, președinta Consiliului Superior al Magistraturii, Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu, procurorul general al României și Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Pe parcursul discuțiilor, participanții au abordat subiecte ce vizau strategia de dezvoltare a sistemului judiciar, independența justiției, precum și implementarea noilor coduri și integritatea magistraților, fiind un dialog coerent și constructiv, prolific, purtat de către reprezentanții instituțiilor din cadrul sistemului judiciar. S-au înregistrat progrese în ultima perioadă ce conduc la îndeplinirea obiectivului general de creștere a încrederii cetățeanului în actul de justiție.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică