Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

CE sprijină lupta împotriva mutilării genitale a femeilor (MGF)
27.11.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor (25 noiembrie 2013), Comisia Europeană anunţă intensificarea luptei împotriva practicii de mutilare genitală a femeilor (MGF) în Uniune şi în afara acesteia.

Practica mutilării genitale a femeilor cuprinde toate procedurile care implică îndepărtarea parțială sau totală a organelor genitale feminine externe sau alte vătămări aduse organelor genitale feminine din alte motive decât de natură medicală, astfel cum sunt definite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Potrivit estimărilor, această practică a produs numai la nivel european 500.000 de victime, iar la nivel mondial, peste 125 de milioane de victime.

Viviane Reding, vicepreședintele Comisiei Europene și comisarul UE pentru justiție, a declarat: „La începutul acestui an, Comisia Europeană s-a alăturat activiștilor dedicați acestei lupte, pentru a cere toleranță zero față de mutilarea genitală a femeilor. Astăzi vă prezentăm demersurile noastre. Comisia reiterează, în cadrul unui plan de acțiune, angajamentul nostru de a combate violența împotriva femeilor și de a elimina MGF, atât în UE, cât și la nivel mondial. Trebuie însă clarificat un lucru: Comisia nu poate reuși de una singură. Vom conlucra cu statele membre, cu ONU, cu ONG-uri și cu comunitățile afectate. Sunt convinsă că împreună vom reuși ca practica mutilării genitale a femeilor să rămână de domeniul trecutului.”

Catherine Ashton, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene: „Toleranță zero față de mutilarea genitală a femeilor reprezintă un domeniu de politică la care Uniunea Europeană s-a angajat pe tot parcursul acțiunii sale externe. Împreună cu țările partenere din lumea întreagă ne-am angajat să colaborăm pentru eradicarea acestei practici care este o încălcare a drepturilor femeilor și fetelor și care constituie o vătămare din mai multe puncte de vedere. Adoptarea acestei strategii în acest moment reprezintă o dovadă a angajamentului nostru comun. Vor fi utilizate instrumentele și resursele UE, atât politice, cât și economice, pentru promovarea inițiativelor și susținerea legilor de natură să contribuie la crearea unei lumi în care nicio tânără nu va mai trebui să se supună acestei practici violente și intolerabile”.

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti