Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Furt calificat şi nerespectarea regimului de protecţie a bunurilor culturale. Începere urmărire penală


26 noiembrie 2013 | Paula VÂRBAN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

PÎCCJ. Efectuare de detecţii şi săpături neautorizate, furt calificat şi nerespectarea regimului de protecţie a bunurilor culturale. Începere urmărire penală

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale faţă de mai multe persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, efectuarea de detecţii şi săpături neautorizate, furt calificat şi nerespectarea regimului de protecţie a bunurilor culturale.

În cauză s-a procedat la efectuarea unor percheziţii la domiciliile din judeţul Hunedoara ale unora dintre persoanele cercetate.

Cu ocazia acestor operaţiuni au fost recuperate următoarele bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional: un lot de 102 monede denari imperiali din argint, 6 monede din bronz şi 17 monede medievale din argint. Acestea urmează să fie depuse la Muzeul Naţional de Istorie a României în vederea expertizării. De asemenea, la domiciliile unora dintre învinuiţi au fost descoperite două detectoare de metale. În acelaşi context au fost descoperite şi ridicate un număr de 8 trofee de cerb, cerb lopătar, ţap şi muflon, iar la domiciliul unuia dintre învinuiţi au fost identificate două căprioare ţinute în captivitate.

În cauză cercetările penale continuă.

Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii