ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Fleacuri. Fleacuri? (2)
06.12.2013 | Gheorghe MOROȘANU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Tot din experienţa mea de judecător pensionat, care încerc să-mi rezolv în justiţie o serie de probleme mereu amînate de pe cînd eram înfundat în dosarele altora:

Pentru a obţine copia a trei file dintr-un dosar al meu, după ce am făcut cerere cu tot tipicul, aşteptînd cîteva zile rezoluţia judecătorului de scaun (de dosar) a trebuit să plătesc o taxă de 1 leu de pagină.

M-am dus, cu toată încrederea, la clădirea mare a Finanţelor publice a judeţului. De acolo am fost îndrumat, cu un zîmbet îngăduitor, la Direcţia de Taxe şi Impozite a oraşului (Cum, domnu’, nu ştiţi că astea se plătesc la Direcţia primăriei?). Uite că nu ştiam. Şi dacă eu nu ştiam pentru că sînt aiurit de felul meu, fiţi siguri că badea Gheorghe de pe Valea Muntelui, care coboară în oraş de două ori pe an, nu ştie nici atîta, şi nici nu are de unde să ştie.

Dar eu mă pun în locul lui badea Gheorghe, şi chiar nu vreau să ştiu: nici de ce îmi trebuie aprobare pentru a avea o copie de pe dosarul meu, nici de ce sînt trimis să străbat oraşul pentru a tăia o chitanţă de 3 lei, de multe ori chiar de un simplu leu.

Eu aş vrea ca acea copie să mi-o dea statul gratuit, pentru că oricum am plătit o grămadă de bani taxă de timbru ca să mă judec. Iar dacă nu şi nu, fie: plătesc, plătesc şi mai mult de 1 leu pagina, dar aveţi bunul simţ de a încasa leul acolo, la arhiva instanţei, nu mă trimiteţi să bat oraşul pentru 1 leu, leu pentru care, ori dau 10-20 lei taxiul sau benzina, ori pierd o zi mergînd pe jos.

Vreau prea mult?

Gheorghe MOROŞANU
Judecător pensionar

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate