Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Constanţa. Macro-criminalitate economico-financiară. Percheziţii domiciliare


28 noiembrie 2013 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

UNBR Caut avocat

DIICOT-Constanţa. Macro-criminalitate economico–financiară. Percheziţii domiciliare

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism–Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate –Porturi Maritime Constanţa, au declanşat, la data de 28 noiembrie 2013, o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 7 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni din sfera macro-criminalităţii economico-financiare.

Din cercetările efectuate în cauză de către procurorii DIICOT se conturează suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate au obţinut importante beneficii financiare ilicite, prin efectuarea de operaţiuni comerciale şi financiar-contabile fictive, după următorul mecanism:
Membrii grupării, cetăţeni români, turci şi moldoveni, au înregistrat în evidenţele contabile ale unui număr de patru societăţi comerciale pe care le controlau, vânzări succesive de utilaje industriale, atestând în mod fictiv exportul acestora în Republica Moldova şi solicitând rambursarea TVA-ului aferent acestor operaţiuni.
Sumele de bani rezultate din operaţiunile fictive ajungeau în conturile unei societăţi comerciale intermediare controlate de către învinuiţi şi erau retrase în numerar de către membrii grupării.

Procurorii DIICOT efectuează în această cauză un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, la locuinţele învinuiţilor şi la sediile societăţilor comerciale.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de aproximativ 1 milion Euro.

Procurorii DIICOT vor dispune măsurilor legale faţă de învinuiţi după finalizarea audierilor.

Menţionăm că învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică