Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Raportul financiar al UE pe anul 2012


29.11.2013 | Adina-Elena OPREA
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicităţii raportul financiar pe 2012, arătând că din suma totală de 135, 6 miliarde euro, 94% a fost alocată unor beneficiari din întreaga Europă, cum ar fi cercetătorii, studenții, întreprinderile mici și mijlocii, orașele, regiunile și ONG-urile.

Bugetul UE s-a bucurat de o finanţare sporită în domenii care favorizează creșterea, crearea de locuri de muncă și investițiile în cercetare și educație, după cum urmează:
– 9,6 miliarde euro la construirea a 1.274 km de străzi și a 950 km de căi ferate;
– 7,8 miliarde euro pentru Al șaptelea program-cadru de cercetare;
– 1,2 miliarde euro au fost investite în învățarea pe tot parcursul vieții.

Totodată, raportul arată că UE rămâne lider mondial în materie de ajutor umanitar, oferind asistență unui număr de peste 122 de milioane de persoane din peste 90 de țări din afara frontierelor Uniunii Europene. Cât priveşte ponderea cheltuielilor administrative (salarii, pensii, clădiri) aceasta reprezintă 6% din bugetul total al UE, rămânând stabilă în 2012.

Janusz Lewandowski, comisarul UE pentru programare financiară și buget: „Deși anul 2012 a fost marcat de dificultăți financiare, bugetul UE pentru acest exercițiu financiar a continuat să furnizeze finanțare și să sprijine investițiile în interesul cetățenilor și al regiunilor Europei. Gradul ridicat de execuție a bugetului confirmă importanța sporită a finanțării UE acordate în faza redresării economice incipiente”.

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti