Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CE. Raportul financiar al UE pe anul 2012
29.11.2013 | Adina-Elena OPREA

Comisia Europeană a dat publicităţii raportul financiar pe 2012, arătând că din suma totală de 135, 6 miliarde euro, 94% a fost alocată unor beneficiari din întreaga Europă, cum ar fi cercetătorii, studenții, întreprinderile mici și mijlocii, orașele, regiunile și ONG-urile.

Bugetul UE s-a bucurat de o finanţare sporită în domenii care favorizează creșterea, crearea de locuri de muncă și investițiile în cercetare și educație, după cum urmează:
– 9,6 miliarde euro la construirea a 1.274 km de străzi și a 950 km de căi ferate;
– 7,8 miliarde euro pentru Al șaptelea program-cadru de cercetare;
– 1,2 miliarde euro au fost investite în învățarea pe tot parcursul vieții.

Totodată, raportul arată că UE rămâne lider mondial în materie de ajutor umanitar, oferind asistență unui număr de peste 122 de milioane de persoane din peste 90 de țări din afara frontierelor Uniunii Europene. Cât priveşte ponderea cheltuielilor administrative (salarii, pensii, clădiri) aceasta reprezintă 6% din bugetul total al UE, rămânând stabilă în 2012.

Janusz Lewandowski, comisarul UE pentru programare financiară și buget: „Deși anul 2012 a fost marcat de dificultăți financiare, bugetul UE pentru acest exercițiu financiar a continuat să furnizeze finanțare și să sprijine investițiile în interesul cetățenilor și al regiunilor Europei. Gradul ridicat de execuție a bugetului confirmă importanța sporită a finanțării UE acordate în faza redresării economice incipiente”.

Adina Elena OPREA


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.