Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Lupta împotriva pescuitului ilegal intensificată


29 noiembrie 2013 | Robert BĂLAȘA
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În urma unui avertisment oficial (IP/12/1215), Comisia Europeană își intensifică eforturile pentru combaterea pescuitului ilegal, identificând Belize, Cambodgia și Guineea ca țări terțe necooperante.

În prezent, Comisia propune Consiliului de Miniștri adoptarea de măsuri comerciale împotriva celor trei țări pentru a aborda problema beneficiilor comerciale care decurg din aceste activități ilegale. În cele din urmă, produsele pescărești capturate de nave ale acestor țări vor fi interzise importului în UE, potrivit ec.europa.eu.

Decizia este în conformitate cu angajamentul internațional al UE în vederea asigurării unei exploatări durabile a resurselor piscicole, atât în interiorul UE cât și în afara acesteia. Abordarea de către UE a combaterii pescuitului ilegal reflectă faptul că pescuitul INN reprezintă o activitate criminală la nivel global care este dăunătoare nu numai pescarilor și piețelor din UE, ci și comunităților locale din țările în curs de dezvoltare.

Robert BĂLAȘA

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro