ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Interviuri | Interviuri VIDEO
Alina MATEI

Alina MATEI

Senior Editor JURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Cristina Ghica: Mergem numai înainte, că înapoi e podul rupt
01.12.2013 | Raluca CÎRJAN

 
SMARTBILL

Raluca Cîrjan: Am aflat acum câteva zile că urmează să fac un interviu cu doamna Cristina Ghica. Așa cum procedez în cazul fiecărei persoane intervievate, mi-am făcut temele înainte să stăm de vorbă. Astfel am aflat mai multe despre Ghica Boutique Law Firm (adică o firmă de avocatură specializată într-un număr restrâns de arii de practică) și am mai descoperit ceva, și anume că nu există poză cu doamna Cristina Ghica în care aceasta să nu zâmbească. Am fost curioasă dacă e vorba despre un stomatolog demn de recomandat sau doar despre cele 5 porții de optimism necesare în fiecare zi (era vorba despre cinci porții de legume și fructe, nu?). Am decis să aflu, oricum, urgent răspunsul.

Cristina Ghica: Da…

Raluca Cîrjan: Să întreb care e rețeta sau secretul porțiilor de optimism ar fi un clișeu. Totuși, citiți LegalFun dimineața pe stomacul gol? Ați cumpărat un borcan cu zâmbete dintr-o țară exotică sau chiar găsiți motive să vă bucurați în fiecare zi?

Cristina Ghica: Într-adevăr,  cumpăr, cu ghilimele de rigoare, zâmbete din fiecare calatorie, zâmbete ce au la bază numai bucuria de a trăi și trebuie să recunosc că îmi place să trăiesc, îmi place ceea ce fac, fac cu pasiune, iar unul din motivele strong în viață de a mă bucura, fără să pară un clișeu, este acela că am, într-adevăr, oameni deosebiți lângă mine cu care împart bucuria vieții. Cât despre optimism, trebuie să recunosc că am dobândit acest optimism incurabil de la tatăl meu, este o caracteristică a familiei noastre. El m-a crescut spunându-mi întotdeauna că mergem înainte, că înapoi este podul rupt.

Raluca Cîrjan: Dăm borcanul din întrebarea precedentă unei gospodine, să ne pună niște murături. În schimb, vreau să-mi povestiți puțin despre țările pe care le-ați vizitat. E vreuna în care v-ați întoarce sau preferați să vedeți ceva nou în fiecare vacanță?

Cristina Ghica: Am călătorit destul de mult în Europa, însă am preferat să ma întorc după 9-10 ani în anumite locuri pentru a le  vedea cu alți ochi, pentru a le simți altfel. Avioanele sunt una din pasiunile mele, îmi place foarte mult să zbor. Nu știu ce m-aș face dacă nu ar fi fost inventate. Cum am putea ajunge într-un timp atât de scurt dintr-un capăt al lumii în celălalt? Pentru început, o să vă spun că nu mă dau în vânt după Paris, deși călătoresc și merg destul de des acolo și în interes de business. Sunt numai câteva zone care îmi plac și îmi place să mă plimb seara, să simt atmosfera faimosului Paris. Însă Barcelona este la mine acasă, îmi place foarte tare și așa cum spun de multe ori, probabil într-o viață anterioară am mai trait acolo și m-aș întorce oricând, fără ezitare, să vizitez acest oraș. Instabulul mă duce cu gândul tot timpul la Imperiul Otoman, la cărțile de istorie pe care le-am buchisit pentru a intra la Facultatea de Drept. Această senzație de istorie o simt și mai tare în centrul istoric al Romei. Din punctul meu de vedere, Praga și Viena sunt ideale pentru city-break-uri și pentru a lua o gură de aer. Îmi plac foarte tare plajele de kiteri din Portulgalia și în mod special Guincho. Nu are cum să nu-ți placă atmosfera unui astfel de loc! Îi admir pe kiteri pentru curajul lor de a înfrunta vântul și a-și controla toate mișcările. De asemenea, impresionant pentru mine a fost și să mă aflu în cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca, unde “se începe pământul și se termină marea”, așa cum spunea și poetul lor național, Luis Vas de Camoes, cel care este cunoscut pentru măiestria versurilor sale. Însă pentru mine New York-ul rămâne New York, m-am îndrăgostit la prima vedere de acest oraș. Am sărbătorit “Thanksgiving” întocmai și am simțit magia Sărbătorilor de iarnă, pregătirea Crăciunului, pregătirea Manhattan-ului pentru acestă sărbătoare. Trebuie să recunosc că aștept cu nerăbdare sfarsitul acestui an cand va avea loc și prima mea vizită în Asia, o altă lume, despre care vom discuta cu o altă ocazie.

Raluca Cîrjan: Cu viteza unui snowboard am ajuns la o triadă: zăpadă + sporturi de iarnă + Cristina Ghica = … ?

Cristina Ghica: Da, într-adevăr, o triadă, cum bine ați spus. Deși am început și am practicat de mică sporturi de performanță – înot și volei – am încercat prima oară cu schiurile, însă mi s-au părut prea multe: două bețe, două schiuri, mult prea multe! Apoi un bun prieten din Brașov a avut mare răbdare cu mine să mă învețe să mă dau cu placa. Așdar, într-o dumincă după amiază, pe o ceață nebună, am coborât Drumul Roșu din Poiana Brașov în 5 ore. Credeam că nu mai ajung niciodată jos! Însă atât de tare mi-a plăcut încât am mers doi ani la rând în Austria și am învățat să mă dau cu placa, am învățat să simt muntele. Îmi place foarte tare să ascult muzica house și să cobor și să  controlez snowbordul pe cele mai abrupte pârtii. Mi se pare o adrenalină maximă și e senzație!

Raluca Cîrjan: Propun să lăsăm zăpada pentru Crăciun și să ne întoarcem înăuntru, unde e cald și bine și frumos decorat. Am auzit că aveți o relație cu design-ul interior. Vă mai vedeți și cu alte pasiuni sau e ceva serios?

Cristina Ghica: Mă mai văd și cu alte pasiuni, însă cu design-ul interior am o relație aleasă. Îmi place frumosul și îmi plac lucrurile rafinate. Însă deunăzi îi spuneam bunei mele prietene că mi-ar fi plăcut să am și alt job și m-am trezit spunând că mi-ar fi plăcut să lucrez în cinematografie sau la o revistă de fashion. Chestia cu cinematografia a venit într-o dimineață când eram la semafor, în drum spre birou și în dreapta mea erau două mașini. În prima mașină erau oameni cu un zâmbet larg, satisfăcător că le-a reușit dubla și în cea de-a doua mașină erau cei doi actori. A fost foarte fun că cel care conducea folosea și plăcuța pentru tăiat scenele. Era atât de funny că trebuia să le facă pe toate, să și joace, să și taie scenele! Mi s-a părut foarte frumos și am avut așa, o admirație. Era un ger de înghețau apele în acea dimineață și ei făceau cu pasiune tot ceea ce făceau.

Raluca Cîrjan: Ați spus la un moment dat că nu ați putea să lucrați într-un mediu în care creativitatea este îngrădită. Provocarea mea pentru dumneavoastră este să le oferiți cititorilor într-un mod inventiv câteva cuvinte de încheiere.

Cristina Ghica: Am spus, într-adevăr, că creativitatea este importantă pentru mine și mă bucur să văd că, cel puțin în ultimii doi, trei ani, românii au dat frâu liber creativității și inventivității și fac lucruri din ce în ce mai speciale și creative. Le-aș sugera tuturor să fie ei, să facă cu pasiune tot ceea ce fac și în tot ceea ce fac să picure un strop de magie, iar succesul va fi garantat.

Raluca Cîrjan: Vă mulțumesc!

Cristina Ghica: Vă mulțumesc și eu!


Aflaţi mai mult despre , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.