Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Contract de finanțare din fonduri structurale pentru „Prevent – Sistem informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese în achizițiile publice”


2 decembrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Achizitii publice, Contencios administrativ, Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională, a semnat vineri, 29 noiembrie 2013, contractele de finanțare din fonduri structurale pentru 44 de proiecte pentru implementarea unor Registre Agricole Electronice în 36 de județe, cinci proiecte de e-guvernare și trei proiecte de interoperabilitate, cele 52 de proiecte având o valoare totală de aproximativ 629 milioane lei, potrivit unui comunicat.

Sistemele vor conține o cantitate vastă de informații despre fiecare gospodărie din cuprinsul fiecărei unități administrativ-teritoriale, precum: numărul membrilor gospodăriei, suprafețe, tipuri de culturi, șeptel, mașini, instalații, unelte. De asemenea, ca o premieră în România, au fost introduse standarde de interoperabilitate cu sistemele instituțiilor care au un rol major în cadrul proiectului: primării, consilii județene, MAI, ANCPI, APIA, MF, ONRC.

Pe lângă consilii județene și alte instiuții vor beneficia de finanțare, printre acestea numărându-se și ANI pentru proiectul „Prevent – Sistem informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese în achizițiile publice”.

În cadrul evenimentului de semnare a contractelor, ministrul Dan Nica a declarat că: ”ITC-ul este un domeniu care are capacitatea de a avea un impact transformator major și de durată asupra întregii societăți.  Astăzi avem un exemplu concret în acest sens: agricultura, administrația, managementul resurselor publice, lupta împotriva corupției, securitatea cetățenilor, beneficiază în egală măsură și, de asemenea, sunt transformate de TIC. Astăzi am semnat 52 de proiecte  care vor schimba felul în care vom exploata resursele agricole, felul în care interacționăm cu cetățenii și felul în care instituțiile interacționează între ele. Este o zi importantă”.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro