Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Constanța. Efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția. Trimitere în judecată
02.12.2013 | JURIDICE.ro, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DNA-Constanța. Efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. Trimitere în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpatului V.I., ofițer de poliție în cadrul Gărzii de Coastă, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 15 martie 2008 – 17 octombrie 2011, respectiv 2 aprilie 2011 – 28 iunie 2013, inculpatul V.I., în mod repetat, administrând în fapt, prin interpuși, activitatea a două societăți comerciale, SC Apollodor Services SRL și SC Evolution Truck SRL, a efectuat un număr de 277 de operațiuni financiare, respectiv 51 operaţiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcţia de ofiţer de poliție în cadrul Gărzii de Coastă, funcție pe care o deținea în perioadele respective.
SC Apollodor Services SRL, firmă cu activitate de transport rutier, a fost înfiinţată de inculpatul V.I. care, ulterior, a ieșit din societate și a predat-o viitoarei sale soții și apoi soacrei sale. Cu toate acestea, inculpatul a continuat sa administreze societatea, fiind împuternicit în acest sens prin procură.
Potrivit probatoriului administrat în cauză, inculpatul ar fi fost cel care direcționa transporturile efectuate, se ocupa de alimentarea camioanelor cu combustibil, de furnizarea pieselor de schimb şi de efectuarea reparațiilor necesare şi ar fi fost cel care achita salariile angajaților.
Tot din rechizitoriu a reieșit că, ulterior, inculpatul a coordonat, condus şi verificat și activitatea de transport rutier mărfuri desfășurată de SC Evolution Truck SRL, care era de fapt continuatoarea firmei SC Apollodor Services SRL, având același obiect de activitate. În acest sens, probatoriul indică faptul că inculpatul era persoana căruia șoferii angajați îi comunicau date privind situaţia camioanelor, după cum tot el era cel care îi dirija pe aceştia, transmițându-le destinațiile şi mărfurile care trebuiau transportate. De asemenea, inculpatul ţinea legătura telefonic cu partenerii contractuali, discutând despre executarea obligaţiilor reciproce, despre documentele financiar contabile şi despre plăţile care se efectuau.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instantă spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti