Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 
 1 comentariu

Trimitere preliminară a Curţii de Apel Suceava privind interpretarea regulamentului 1408/71
03.12.2013 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: Asigurări, CJUE, Dreptul Uniunii Europene, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Suceava a formulat o nouă trimitere preliminară cu privire la domeniul de aplicare a Regulamentului (CEE) 1408/71. Menţionăm că aceasta este a cincea întrebare având acest obiect după trimiterile C-401/13, Balazs, C-432/13, Balazs (ambele de la Curtea de Apel Cluj), C-598/13, Guletsou Polixeni (de la Curtea de Apel Suceava) şi trimiterea, încă neînregistrată la Curtea de Justiţie, formulată de Curtea de apel Galaţi prin încheierea din 23 octombrie 2013 (înregistrată privizoriu în iaduer).

Redăm în continuare întrebarea preliminară formulată prin încheierea din 26 noiembrie 2013, astfel cum apare pe portalul instanţelor de judecată:

„În temeiul art. 267 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu următoarea întrebare preliminară: „Prevederile art. 7 alin. 2 lit. c din Regulamentul (CEE) nr. 1408/71 trebuie interpretate în sensul în care intră în sfera lor de aplicare un Acord bilateral încheiat între două state membre, anterior datei de la care se aplică Regulamentul, în temeiul căruia acestea au convenit încetarea obligaţiei privind drepturile de asigurări sociale datorate de către un stat către resortisanţii celuilalt stat, care au avut calitatea de refugiaţi politici pe teritoriul primului stat şi au fost repatriaţi pe teritoriul celui de-al doilea stat, în schimbul plăţii de către primul stat a unei sume forfetare pentru plata pensiilor şi acoperirea perioadei pentru care în primul stat membru s-au plătit contribuţiile de asigurări sociale?”

:: sursa: IADUER – un proiect CSDE, ARDAE și FJR

prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti