BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

LSA Suceava. Concursul de Procese Simulate, Drept Civil – Obligaţii – 14 decembrie 2013
03.12.2013 | Cornel TILIHOI

 
Competition Law

LSA Suceava lansează în premieră pentru organizație: „Concursul de Procese Simulate, Drept Civil – Obligaţii”. Deși evenimente de genul acesta au mai fost organizate la Universitatea „Ștefan cel Mare”, este pentru prima oară când LSA Suceava îi invită pe toți studenții de la Drept să se înscrie în perioada 2-8 decembrie 2013 la această competiție.

Trebuie precizat faptul că echipele vor fi formate din câte doi studenți, iar taxa de participare este de 20 de lei de echipă.

Studenții de la Drept vor avea șansa să pledeze în fața unui juriu format dintr-un judecător, un cadru universitar și un avocat, dacă vor ajunge până în semifinală și finală. Evenimentul va avea loc la Tribunalul Suceava în data de 14 decembrie 2013, iar pentru speța finală se va acorda un timp limitat de doar 20 de minute.

Evenimentul își propune valorificarea cunoștințelor teoretice, aplicarea unor însușiri native de omiletică, construirea capacității de a lua decizii contra timp, verificarea preponderent a normelor de drept material, fapt ce nu exclude și implicații necesare ale normelor de drept procesual civil și nu în ultimul rând capacitatea de a lucra în echipă.

Prima parte a concursului, formată din proba eliminatorie se va desfășura după umătorul tipar: studenții vor primi o speță pe tema concursului și în timp de maxim 48 de ore o vor putea rezolva folosind orice material, care le stă la îndemână. În cazul în care timpul stabilit de organizatori este depășit echipa este descalificată. Verificarea rezolvărilor de la faza eliminatorie se va realiza de către un cadru universitar.

Cea mai bună echipă va reprezenta LSA Suceava la faza națională a ”Concursului de procese simulate de Drept civil- Obligații”.

Înscrierile se vor face la Mariana Lenuța Zaiț, Vicepreședintele Activități Academice la LSA SUCEAVA.

Cornel TILIHOI
PR LSA Suceava


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.