Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la dreptul de distribuire a unei opere
04.12.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul suprem german se întreabă cu privire la dreptul de distribuire a unei opere. (C-516/13 Dimensione Direct Sales și Labianca)

Situația de fapt (preluată de pe curia):
1. distribuire către public printr-o altă modalitate decât prin vânzare
2. publicitate și/sau ofertă către public a achiziționării a unor copii ale operelor protejate.

Dispoziții incidente: articolul 4 alineatul (1) din Directiva 2001/29/CE   privind armonizarea anumitor aspecte ale dreptului de autor și drepturilor conexe în societatea informațională (cu rectificare aici)

Articolul 4 (extras)
Dreptul de distribuire
(1) Statele membre prevăd dreptul exclusiv al autorului de a autoriza sau de a interzice orice formă de distribuire către public, prin vânzare sau prin altă modalitate, a originalului operei sau a copiilor acestuia.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, Universitatea din CraiovaPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Întrebare preliminară cu privire la dreptul de distribuire a unei opere”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Avocatul general propune:

    „Articolul 4 alineatul (1) din Directiva 2001/29/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 22 mai 2001 privind armonizarea anumitor aspecte ale dreptului de autor şi drepturilor conexe în societatea informaţională trebuie interpretat în sensul că dreptul de distribuire în sensul acestei dispoziţii include dreptul titularului dreptului de autor asupra originalului sau a copiilor unei opere protejate de a interzice oricărei persoane să ofere spre vânzare către public originalul sau copiile în cauză fără consimţământul său, inclusiv în cazul în care oferta în cauză nu a generat nicio achiziţie, cu condiţia ca respectiva ofertă să fie făcută cu intenţia evidentă de a încheia contracte de vânzare sau orice alt act care implică un transfer de proprietate asupra obiectelor în cauză.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.