BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Întrebare preliminară cu privire la dreptul de distribuire a unei opere

04.12.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL
Abonare newsletter

Judecătorul suprem german se întreabă cu privire la dreptul de distribuire a unei opere. (C-516/13 Dimensione Direct Sales și Labianca)

Situația de fapt (preluată de pe curia):
1. distribuire către public printr-o altă modalitate decât prin vânzare
2. publicitate și/sau ofertă către public a achiziționării a unor copii ale operelor protejate.

Dispoziții incidente: articolul 4 alineatul (1) din Directiva 2001/29/CE   privind armonizarea anumitor aspecte ale dreptului de autor și drepturilor conexe în societatea informațională (cu rectificare aici)

Articolul 4 (extras)
Dreptul de distribuire
(1) Statele membre prevăd dreptul exclusiv al autorului de a autoriza sau de a interzice orice formă de distribuire către public, prin vânzare sau prin altă modalitate, a originalului operei sau a copiilor acestuia.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, Universitatea din Craiova

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Întrebare preliminară cu privire la dreptul de distribuire a unei opere”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Avocatul general propune:

    „Articolul 4 alineatul (1) din Directiva 2001/29/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 22 mai 2001 privind armonizarea anumitor aspecte ale dreptului de autor şi drepturilor conexe în societatea informaţională trebuie interpretat în sensul că dreptul de distribuire în sensul acestei dispoziţii include dreptul titularului dreptului de autor asupra originalului sau a copiilor unei opere protejate de a interzice oricărei persoane să ofere spre vânzare către public originalul sau copiile în cauză fără consimţământul său, inclusiv în cazul în care oferta în cauză nu a generat nicio achiziţie, cu condiţia ca respectiva ofertă să fie făcută cu intenţia evidentă de a încheia contracte de vânzare sau orice alt act care implică un transfer de proprietate asupra obiectelor în cauză.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week