Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Galați. Grupare infracţională organizată, specializată în săvârşirea de înşelăciuni imobiliare. Percheziții domiciliare
03.12.2013 | JURIDICE.ro, Paula VÂRBAN, Roxana SOARE

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DIICOT-Galați. Grupare infracţionale organizate, specializată în săvârşirea de înşelăciuni imobiliare. Percheziții domiciliare

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism–Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, în data de 3 decembrie 2013, au efectuat zece percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea de înşelăciuni imobiliare.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că cei 10 învinuiţi, membri ai unei grupări infracţionale organizate, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune în dauna unor persoane nevoiaşe, cu un grad redus de educaţie şi lipsite de apărare pe fondul vârstei înaintate, bolilor sau dependenţei de alcool.
Astfel, s-a reţinut faptul că învinuiţii, prin inducerea în eroare a părţilor vătămate (fie prin promisiunea obţinerii la schimb a altor imobile în care să locuiască, fie prin oferirea de alcool sau alte substanţe cu efecte asemănătoare, sub imperiul cărora părţile vătămate nu mai erau conştiente de acţiunile lor sau prin obţinerea unor împuterniciri pentru dezbaterea la notariat a succesiunilor ascendenţilor părţilor vătămate şi vânzarea imobilelor ce făceau obiectul acestor moşteniri), le determinau pe acestea să-şi înstrăineze imobilele în care locuiau, însuşindu-şi sumele de bani astfel încasate, victimele rămânând fără adăpost sau fiind cazate în imobile insalubre, fără utilităţi, special achiziţionate de membrii grupării în acest scop.

Până în prezent au fost identificate un număr de 20 de imobile ce au făcut obiectul activităţii infracţionale, suma dobândită în mod ilicit de membrii grupării infracţionale ridicându-se la peste 1.500.000 de lei.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost ridicate mai multe documente ce privesc tranzacţiile imobiliare efectuate de învinuiţi.

La sediul D.I.I.C.O.T-Serviciul Teritorial Galaţi vor fi aduse în vederea interogării 30 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi.

Menţionăm că învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot,ro

Paula VÂRBAN
Roxana SOARE

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti