« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 

CE. Discriminarea transfrontalieră a consumatorilor
04.12.2013 | Robert BĂLAȘA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Consumatorii europeni continuă să întâmpine dificultăți în momentul în care cumpără servicii transfrontaliere, într-un Eurobarometru recent ieșind la iveală faptul că un sfert dintre cei activi ca și cumpărători în mediul online au fost discriminați datorită naționalității și locului de reședință, potrivit europa.eu.

Comisarul pentru politică de consum, Neven Mimica a declarat: ”Crearea unei piețe unice adevărate și permiterea comerțului online pentru a-și îndeplini potențialul de creștere ar putea genera beneficii de până la 200 miliarde de euro pentru consumatori. Discriminarea nejustificată bazată pe motive precum naționalitatea sau locul de reședință în prestarea de servicii este interzisă de dreptul UE. Vreau să fiu sigură că toți consumatorii își știu drepturile și că aceste drepturi sunt pe deplin respectate și aplicate”.

Aproximativ 74% din plângerile privind serviciile prestate primite de Centrele Europene pentru Consumatori sunt în legătură cu situațiile în care consumatorii întâmpină diferențe de preț sau de servicii atunci când cumpără online, cum ar fi muzică, cărți sau aparate electronice. 21% din plângeri sunt legate de serviciile din turism și restul de 5% în sectorul de închirieri și sectorul leasing.

Consumatorii au de regulă mult mai multe drepturi decât știu. Verificați-vă drepturile aici.

Robert BĂLAȘA

 
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Cyberlaw, Internațional, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD