Secţiuni « Articole » RNSJ - Revista de note şi studii juridice
RNSJ - Revista de note şi studii juridiceNote de studiuStudii
Condiţii de publicareDespre revistă

ICCJ. Lămurirea dispozitivului hotărârii
04.12.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în situaţia în care instanța, ca urmare a admiterii contestaţiei formulate în temeiul Legii nr. 10/2001 împotriva dispoziției primarului, a dispus restituirea în echivalent a terenului solicitat, fără însă a arăta cui incumbă obligaţia de restituire, este necesară lămurirea dispozitivului hotărârii, cu stabilirea entităţii căreia îi revine obligaţia de plată a măsurilor reparatorii în echivalent, cu atât mai mult cu cât neclarităţile din dispozitivul hotărârii nu sunt întregite de nişte considerente lămuritoare care să permită identificarea debitorul obligaţiei. Înalta Curte a reţinut că în speţă nu se modifică conţinutului obligaţiei, care rămâne aceeaşi, de plată a măsurilor reparatorii în echivalent, ci doar se precizează cadrul legal în care se face plata. (Decizia nr. 3998 din 25 septembrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestaţie împotriva dispoziţiei primarului)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti