« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Revista de note şi studii juridice (RNSJ)
Condiţii de publicareDespre revistă
EssentialsNote de studiuStudii
JURIDICE

ICCJ. Lămurirea dispozitivului hotărârii
04.12.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în situaţia în care instanța, ca urmare a admiterii contestaţiei formulate în temeiul Legii nr. 10/2001 împotriva dispoziției primarului, a dispus restituirea în echivalent a terenului solicitat, fără însă a arăta cui incumbă obligaţia de restituire, este necesară lămurirea dispozitivului hotărârii, cu stabilirea entităţii căreia îi revine obligaţia de plată a măsurilor reparatorii în echivalent, cu atât mai mult cu cât neclarităţile din dispozitivul hotărârii nu sunt întregite de nişte considerente lămuritoare care să permită identificarea debitorul obligaţiei. Înalta Curte a reţinut că în speţă nu se modifică conţinutului obligaţiei, care rămâne aceeaşi, de plată a măsurilor reparatorii în echivalent, ci doar se precizează cadrul legal în care se face plata. (Decizia nr. 3998 din 25 septembrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestaţie împotriva dispoziţiei primarului)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD