Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Revista de note şi studii juridice (RNSJ)
Condiţii de publicareDespre revistă
 
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Lămurirea dispozitivului hotărârii
04.12.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în situaţia în care instanța, ca urmare a admiterii contestaţiei formulate în temeiul Legii nr. 10/2001 împotriva dispoziției primarului, a dispus restituirea în echivalent a terenului solicitat, fără însă a arăta cui incumbă obligaţia de restituire, este necesară lămurirea dispozitivului hotărârii, cu stabilirea entităţii căreia îi revine obligaţia de plată a măsurilor reparatorii în echivalent, cu atât mai mult cu cât neclarităţile din dispozitivul hotărârii nu sunt întregite de nişte considerente lămuritoare care să permită identificarea debitorul obligaţiei. Înalta Curte a reţinut că în speţă nu se modifică conţinutului obligaţiei, care rămâne aceeaşi, de plată a măsurilor reparatorii în echivalent, ci doar se precizează cadrul legal în care se face plata. (Decizia nr. 3998 din 25 septembrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestaţie împotriva dispoziţiei primarului)

Corina CIOROABĂ


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.