Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Avocat reținut pentru trafic de influență și spălare de bani


4 decembrie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Oradea a dat publicității miercuri, 4 noiembrie 2013, un comunicat prin care anunță începerea urmăririi penale față de inculpatul P.C.I., avocat în cadrul Baroului Bihor, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor.

În comunicat se arată că la data de 15 mai 2012, inculpatul P.C.I., în calitate de avocat în cadrul Baroului Bihor, a pretins 7.500 lei şi a primit suma de 2.500 lei de la un denunţător, din care 500 lei a promis că vor ajunge la un anumit executor judecătoresc, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra acestuia, astfel încât, în cadrul unui dosar execuţional, acesta din urmă să subevalueze un imobil şi să organizeze o licitaţie trucată. În urma licitaţiei ar fi urmat ca denunţătorul, participând singur la licitaţie, să achiziţioneze imobilul scos la licitaţie cu suma de maximum 45.000 lei, în condiţiile în care imobilul respectiv fusese evaluat la 95.800 lei.
Pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei sumei de 7.000 lei pretinse în schimbul traficării influenţei, inculpatul a disimulat suma într-un contract de asistenţă juridică, inserând un onorariu de 2.000 lei şi un „onorar de succes” de 5.000 lei. Onorariul de succes ar fi fost încasat în condiţiile în care clientul ar fi cumpărat imobilul la preţul minim de 45.000 lei.

Procurorii au dispus la data de 3 decembrie 2013 reținerea avocatului pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat în fața Curții de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică