Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Robert Cazanciuc s-a întâlnit cu judecătorii și grefierii din Craiova și Slatina
05.12.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 3 decembrie 2013, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a vizitat Curtea de Apel, Tribunalul și Judecătoria Craiova, Tribunalul Olt și Judecătoria Slatina, având pe urmă și o întâlnire cu managerul instanțelor de pe raza Curții de Apel Craiova, potrivit unui comunicat.

Discuțiile purtate cu magistrații, grefierii și personalul auxiliar s-au axat pe stadiul pregătirilor pentru intrarea în vigoare a noilor Coduri, precum și asupra creșterii încrederii publice în funcționarea sistemului judiciar.

Ministrul Justiției a punctat ideea esențială și anume intrarea în vigoare, la data de 1 februarie 2014, a noului Cod penal și a celui de procedură penală, cea mai importantă dată calendaristică pentru Ministerul Justiției și pentru instanțele sale, potrivit lui Robert Cazanciuc. Acesta a vizat, insistent chiar, reducerea gradului de încărcare cu dosare prin eliminarea pe cale legislativă a cauzelor cu repetiție ale judecătorilor, prin solicitarea de soluții concrete din partea acestora.

Discuțiile s-au axat și asupra unor aspecte sensibile pentru justițiabili precum durata termenelor de judecată, ce este îngreunată de birocrație, care consumă resurse însemnate și nu oferă răspunsuri reale unor nevoi publice. Astfel, ținând seamă de aceste aspecte, Ministerul Justiției are în vedere reconsiderarea cu privire la oportunitatea realizării de programe ce vor sta ca suport pentru informatizarea sistemele de stocare ale arhivelor, precum și sporirea condițiilor de lucru ale magistraților și personalului auxiliar prin investirea în noi proiecte de infrastructură judiciară.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti