Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Robert Cazanciuc s-a întâlnit cu judecătorii și grefierii din Craiova și Slatina
05.12.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Marți, 3 decembrie 2013, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a vizitat Curtea de Apel, Tribunalul și Judecătoria Craiova, Tribunalul Olt și Judecătoria Slatina, având pe urmă și o întâlnire cu managerul instanțelor de pe raza Curții de Apel Craiova, potrivit unui comunicat.

Discuțiile purtate cu magistrații, grefierii și personalul auxiliar s-au axat pe stadiul pregătirilor pentru intrarea în vigoare a noilor Coduri, precum și asupra creșterii încrederii publice în funcționarea sistemului judiciar.

Ministrul Justiției a punctat ideea esențială și anume intrarea în vigoare, la data de 1 februarie 2014, a noului Cod penal și a celui de procedură penală, cea mai importantă dată calendaristică pentru Ministerul Justiției și pentru instanțele sale, potrivit lui Robert Cazanciuc. Acesta a vizat, insistent chiar, reducerea gradului de încărcare cu dosare prin eliminarea pe cale legislativă a cauzelor cu repetiție ale judecătorilor, prin solicitarea de soluții concrete din partea acestora.

Discuțiile s-au axat și asupra unor aspecte sensibile pentru justițiabili precum durata termenelor de judecată, ce este îngreunată de birocrație, care consumă resurse însemnate și nu oferă răspunsuri reale unor nevoi publice. Astfel, ținând seamă de aceste aspecte, Ministerul Justiției are în vedere reconsiderarea cu privire la oportunitatea realizării de programe ce vor sta ca suport pentru informatizarea sistemele de stocare ale arhivelor, precum și sporirea condițiilor de lucru ale magistraților și personalului auxiliar prin investirea în noi proiecte de infrastructură judiciară.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate