Varia
JURIDICE

Conferința Octopus: Cooperare împotriva criminalității informatice


6 decembrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Miercuri, 4 decembrie 2013, secretarul de stat Simona-Maya Teodoroiu a participat la deschiderea Conferința Octopus: Cooperare împotriva criminalității informatice, ținută la Strasbourg, Franța, potrivit unui comunicat.

La acest eveniment au luat parte aproximativ 300 de experți din întreaga lume, fiind cunoscut ca cel mai propice eveniment pentru discuțiile cu privire la ultimele tendințe, amenințări și inițiative de combatere a acestui fenomen, inițiativă ce a fost adresată României, având în vedere înființarea Oficiului Consiliului Europei, la București, ce vizează aria criminalității informatice și a cooperării foarte bune dintre Consiliul Europei și Guvernul României cu privire la această problematică.

Prin prezența acestui Oficiu la București se materializează eforturile depuse pe o perioadă de mai mulți ani de Consiliul Europei cu privire la identificarea de soluții noi ce vin în sprijinul statelor la nivel global, pentru lupta împotriva criminalității informatice.

Secretarul de stat a expus demersul Primului Ministru al României, ce a propus în luna martie Secretarului General al Consiliului Europei, înființarea Oficiului la București și care a primit răspuns pozitiv, cu o susținere considerabilă din partea Comitetului de Miniștrii, cu ocazia adoptării deciziei. A precizat că atât Ministerul Justiției cât și Guvernul vor întocmi cât mai rapid toate demersurile necesare pentru înființarea în cel mai scurt timp cu putință a Oficiului, ca la începutul anului viitor să fie funcțional.

Simona-Maya Teodoroiu a adresat sectorului public, celui privat și organizațiilor internaționale invitația de a contribui și de a susține acest Oficiu.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro