Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Inculpații în cauza permiselor auto din Gorj, trimiși în judecată
05.12.2013 | JURIDICE.ro, Paula VÂRBAN, Roxana SOARE

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările într-una din cele două cauze penale complexe privind reţeaua constituită din medici, asistente medicale, instructori auto, agenţi de poliţie şi alte persoane care constituiseră o adevărată filieră pentru obţinerea frauduloasă de permise auto, dispunând trimiterea în judecată a inculpaţilor:
– F.G. (arestat preventiv), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (2 acte materiale);
– S.G. (arestată preventiv), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă;
– B.P. (arestat preventiv), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă;
– S.G. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Inculpaţii F.G., S.G. şi B.P., în calitate de instructori auto la diferite şcoli de şoferi, au pretins şi primit (fiecare în parte), în intervalul iulie-noiembrie 2013, sume cuprinse între 150–200 euro, de la investigatori sub acoperire sau de la alte persoane interesate. În schimbul sumelor primite, inculpaţii lăsau să se creadă că au influenţă asupra poliţiştilor examinatori din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Gorj, pentru a promova proba practică a examenului auto în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B sau obţinerea unei fişe medicale şi a avizului medical, fără a mai fi examinat din punct de vedere medical (contra sumei de 100 lei).

Inculpatul S.G.I., în calitate de administrator şi instructor la o şcoală de şoferi, în cursul lunii septembrie 2013, pentru a o ajuta material şi moral pe mama sa, inculpata S.G., a pretins şi primit de la o cursantă (investigator sub acoperire)  suma de 900 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra poliţiştilor examinatori din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Gorj, pentru a promova proba practică a examenului auto în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B, în sensul că a transmis biletul cu numele cursantei şi data examinării, scris de inculpata S.G., unui agent de poliţie.

Demn de remarcat este impactul psihologic la nivelul comunităţii pe care îl are săvârşirea unor astfel de fapte antisociale, a corectitudinii desfăşurării examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere şi a încrederii cetăţenilor în corectitudinea acestora, cu implicaţiile care decurg, respectiv punere în pericol a tuturor participanţilor la traficul rutier.

Reamintim că, în urma percheziţiilor derulate la domiciliile ori la sediile şcolilor de şoferi ai căror administratori sunt inculpaţii, au fost identificate şi ridicate fişe medicale semnate şi parafate „în alb”, precum şi diferite sume de bani, detalii aici.

Prin rezoluţii ale procurorilor au fost dispuse sechestre asigurătorii asupra unor sume de bani ridicate de la inculpaţi.

Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Tribunalului Gorj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Roxana SOARE


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.