Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Robert Cazanciuc a reprezentat România la lucrările Consiliului JAI


9 decembrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CSM, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a participat vineri, 6 decembrie 2013, la lucrările Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) din Bruxelles, întâlnire ce marchează sfârșitul Președenției Lituaniei în cadrul Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat MJ.

Pe parcursul acestei reuniuni au fost adoptate proiecte de acte normative cu privire atât la recunoașterea reciprocă a hotărârilor judecătorești, cât și la poprirea pe conturile bancare, s-a discutat despre aspectele ce privesc protecția datelor cu caracter personal, despre Justice Scoreboard, capitol ce face referire la justiția din Evaluare ce urmează a fi făcută în contextul Semestrului european. Robert Cazanciuc a sprijinit ideea de a exista un asemenea exercițiu la nivel european, ce are posibilitatea să ofere o imagine de ansamblu asupra eficienței sistemelor atât de justiție civilă, cât și administrativă, și de asemenea și ideea de cooperare dintre Comisia Europeană și Consiliul Europei, cu scopul de a armoniza evaluările din domeniul justiției.

Ținând cont că bazele normative au fost deja instituite, trecerea de la legiferare la implementare a fost accentuată de către ministru. Din punctul său de vedere, în cadrul următoarei programări multianuale discuțiile ar trebui să se focalizeze asupra întăririi încrederii mutuale între statele membre, asupra creșterii cooperării dintre autoritățile judecătorești pe tema combaterii criminalității organizate, precum și pe dezvoltarea dimensiunii europene în ceea ce privește formarea profesională a practicienilor din domeniul dreptului.

Dezvoltarea ariei justiției în viitor a fost unul dintre subiectele abordate de către miniștrii din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Președenția rotativă a Consiliului Uniunii Europene este deținută de Grecia, începând cu primul semestrul al anului 2014.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro