« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Îmbunătățirea calității stagiilor de practică pentru tinerii din UE
09.12.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană propune îmbunătăţirea calităţii stagiilor astfel încât tinerii să dobândească o experienţă de muncă de înaltă calitate, în condiții sigure și echitabile care să le crească șansele de a găsi un loc de muncă de bună calitate.

Un sondaj recent al Eurobarometru – Experienţa stagiilor în UE arată că unul din trei stagii nu corespunde standardelor în ceea ce privește condițiile de muncă sau conținutul didactic, iar Comisia îşi propune să se asigure că legislaţia şi practicile naţionale din statele membre respectă principiile enunțate în orientări.

László Andor, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, a declarat: „Stagiile sunt esențiale pentru a îmbunătăți capacitatea de inserție profesională a tinerilor, precum și pentru a asigura o trecere lină de la școală la locul de muncă. Este inacceptabil că unii dintre stagiari sunt în prezent exploatați ca forță de muncă gratuită sau ieftină. Statele membre trebuie să se asigure că stagiarii beneficiază de formări profesionale de calitate și capătă experiența necesară pentru a obține un loc de muncă. Aceste propuneri de orientări vor permite stagiarilor să dobândească experiență de muncă de înaltă calitate în condiții bune de lucru”.

Adina Elena OPREA

 
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD