Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

CE. Raport cu privire la situația școlară din UE


9 decembrie 2013 | Robert BĂLAȘA
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Cel mai recent raport al OCDE cu privire la competențele elevilor de 15 ani la matematică, științe și lectură a produs rezultate diferite de la un stat membru la altul. UE în ansamblu are restanțe grave în ceea ce privește matematica, însă rezultatele sunt mai încurajatoare la științe și lectură, potrivit ec.europa.

Raportul arată că zece state membre (BG, CZ, DE, EE, IE, HR, LV, AT, PL și RO) au înregistrat, începând cu 2009, progrese semnificative în diminuarea procentajului elevilor cu nivel scăzut al competențelor în toate cele trei domenii care fac obiectul analizei.

Analiza evidențiază că situația socioeconomică a elevilor are o influență semnificativă asupra nivelurilor de performanță; astfel, crește probabilitatea ca elevii care provin din gospodării cu venituri mici să obțină rezultate mai slabe la matematică, științe și lectură. Printre factorii care influențează rezultatele școlare se numără și efectele în general negative ale provenienței dintr-un mediu de migranți, importanța încadrării într-un sistem de educație și îngrijire a copiilor preșcolari, precum și diferențele dintre băieți și fete în ceea ce privește abilitatea de a citi (fetele se descurcă mult mai bine).

Studiul concluzionează că, pentru a fi eficiente, politicile trebuie să se concentreze pe îmbunătățirea învățământului primar și secundar. Dincolo de acest nivel, este, în general, prea târziu pentru a compensa ocaziile pierdute în timpul școlii.

Robert BĂLAȘA

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro