Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

CE. Progrese privind adoptarea ordonanţei europene pentru recuperarea creanțelor transfrontaliere
10.12.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Content, Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În condiţiile în care întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-urile) reprezintă 99% din întreprinderile existente în UE şi acestea pierd aproximativ 2,6% din cifra lor anuală de afaceri din cauza creanțelor incerte, Comisia Europeană a propus, în luna mai 2013, adoptarea unei ordonanţe europene de indisponibilizare a conturilor bancare care să faciliteze recuperarea creanțelor transfrontaliere atât pentru cetăţeni, cât şi pentru întreprinderi.

Miniștrii de justiție au ajuns la un acord privind o abordare generală a propunerii Comisiei, potrivit unui comunicat, urmând ca aceasta să fie adoptată de Parlamentul European şi de statele membre ale UE, cu scopul de a spori astfel încrederea în tranzacțiile comerciale efectuate în cadrul pieței unice a UE.

Viviane Reding, vicepreşedinte, comisarul UE pentru justiție: „Progresele realizate astăzi în cadrul negocierilor privind ordonanța asiguratorie europeană de indisponibilizare a conturilor bancare este un pas înainte important pentru întreprinderile mici din Europa – care reprezintă coloana vertebrală a economiilor noastre. În aceste momente dificile din punct de vedere economic, întreprinderile au nevoie de soluții rapide pentru recuperarea creanțelor restante. Acestea au nevoie de o soluție eficace la nivel european care să garanteze că banii rămân acolo unde sunt până când se pronunță o hotărâre în instanță în ceea ce privește rambursarea fondurilor. Am încredere că Parlamentul European și Consiliul vor continua pe această cale de succes, astfel încât această propunere să fie inclusă rapid în cadrul legislativ european.”

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti