Tu ce știi din ce se știe despre tine? / 4-5 decembrie 2013, București. Cum a fost
10 decembrie 2013 | Diana Elena ROTARU
ELSA București, prin departamentul Seminare și Conferințe, a organizat miercuri, 4 decembrie și joi, 5 decembrie 2013, în sala Arh. Petre Antonescu (fosta Sala Senatului) din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, între orele 10.00 – 17.00, conferința „Tu câte știi din ce se știe despre tine?”.
Evenimentul s-a bucurat de un real succes, dovada făcând-o numărul mare de participanți (aproximativ 120 de participanți în cele două zile ale conferinței) și felicitările din feedback-urile acestora. De asemenea, evenimentul a reprezentant un proiect important atât pentru departamentul Seminare și Conferințe, cât și pentru programul desfăşurat de ELSA International – International Focus Programme (IFP), fiind cel mai mare proiect pe care ELSA Bucureşti l-a organizat în cadrul IFP-ului.
Obiectivul principal al conferinţei a fost acela de a asigura oportunitatea participanților (studenți, tineri absolvenți și nu numai) de a-și însuși un volum cât mai mare de informaţii despre temele de actualitate din domeniu. Astfel, ne-am propus să înglobăm o gamă variată de prelegeri care să ofere cât mai multe informaţii cu privire la modalităţile de supraveghere folosite și de protecție a datelor personale.
În cadrul conferinței au fost prelegeri despre metodele comuniste din democrația actuală, supravegherea mijloacelor de comunicare prin prisma legislației internaționale, drepturile si obligațiile angajatului versus drepturile și obligațiile angajatorului în raportul de muncă, modalitățile concrete de interceptare a comunicațiilor la locul de muncă, principiul proporţionalităţii – controverse constituționale în faza de redactare a normei juridice, securitatea informațiilor, criminalitatea informatică și nu în ultimul rând despre dreptul la intimitate.
Punctul culminant al conferinței a fost discuția panel “Modalitățiile de supraveghere – între necesitate și abuz” cu lectorii Mihail Udroiu – judecător detașat la DIICOT, col. Dumitru Dumbravă – reprezentant Serviciul Român de Informaţii, general Silviu Predoiu – reprezentant Serviciul de Informaţii Externe și Angela Ciurea – avocat.
Printre invitați s-au mai numărat atât practicieni din domeniul juridic: asist. univ. drd. Dragoş Costescu, lector univ. dr. Ionuţ Gâlea, conf. univ. dr. Luminița Dima, prof. univ. dr. Elena-Simina Tănăsescu, prof. univ. dr. Magda Volonciu – partener senior la Magda Volonciu și Asociații, av. Alin Popescu – CEO Avocatnet, av. Iuliana Craiciu – partener Costea Craiciu, cât și specialiști din alte domenii: Ștefan Tănase, Adrian Porcescu – reprezentanți Kaspersky, Romulus Caralicea-Mărculescu – reprezentant WIPRO.
De asemenea, am dori să le mulţumim în mod special sponsorilor acestui eveniment: compania WIPRO, casa de avocatură Costea Craiciu şi Lector. Univ. dr. Andrei Zarafiu.
ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.
Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA București
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro